Szemvizsgálat

Teljes Körü Komputeres Szakorvosi Szemvizsgálat Nikon Berendezésekkel Minden nap

        Bejelentkezés: Tel: 06-78-412-363      06-70-657-1205    www.regoptika.hu

Jelentkezzen be most ingyenes szemvizsgálatra Facebook-on keresztül>>>>>

PROFESSZIONÁLIS SZEMÉSZETI SZOLGÁLTATÁSOK

Regéczy Optikákban mindig arra törekszünk, hogy vendégeinket a lehető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki. Ezen elv mentén végezzük a vizsgálatokat is, amelyeket a innovatív technikai háttérrel és több mint 20 év szakmai tapasztalatával támogatunk.

 

2016. októberben is megrendezésre került a “Látás Hónapja” rendezvénysorozat, melyben optikáink is részt vettek. Nagyon büszkék vagyunk rá, hogy idén is sokan ellátogattak szűréseinkre és sikerült felhívni a figyelmet a rendszeres látásellenőrzés fontosságára.

Professzionális szemészeti szolgáltatások

Munkatársaink, Látszerészeink, kontaktológusaink és szemész szakorvosunk szakmai tapasztalata és modern eszközeink segítenek abban, hogy Önt maximálisan kiszolgálják, akár a megelőzés, akár a tökéletes látásélmény visszaszerzése legyen a cél.

– Látásvizsgálat a legmodernebb technológiával és magasan képzett szakemberekkel.

Mivel a szem egy rendkívül összetett rendszer, ezért a látással kapcsolatos zavarokra és problémákra kizárólag a teljeskörű vizsgálat adhat kielégítő választ. Kortól és nemtől függetlenül nagyon fontos a rendszeres látásvizsgálat, csak így deríthetünk fényt időben a szem betegségeire. Már gyermekkorban is – óvoda-  és iskolakezdés előtt mindenképp – célszerű felkeresni egy tapasztalt szemorvost. Panasz nélkül is érdemes mindenkinek legalább kétévente ellátogatni egy szemész szakorvoshoz, viszont a kor előrehaladtával (40 éves kor felett) már évente ajánlott a teljes körű szűrővizsgálat.

Ne feledjük, hogy a legtöbb szembetegség már akkor kiszűrhető, mikor még nem produkál tüneteket és korai stádiumban a kezelés is jóval hatékonyabb!

Optikáinkban a szemvizsgálatot tapasztalt szemész szakorvos végzi.

Az általános szemvizsgálat menete

Minden egyes látásvizsgálat két részből áll: egy objektív, computeres mérésből és egy szubjektív vizsgálati részből. Természetesen a vizsgálathoz tartozik az egyéni igények és szokások megbeszélése, felmérése (pl. kényelmes olvasási távolság, monitorhasználat, autóvezetési szokások stb.), csak így készíthetünk teljesen testre szabott szemüveget. Amennyiben szükséges, további vizsgálatokkal is kiegészítjük a szemvizsgálatot

– Alapos szemvizsgálat és látásellenőrzés után kiválasszuk az igényeknek megfelelő kontaktlencsét, majd vendégeinket megtanítjuk a lencse helyes viselésére és ápolására.

A szemüvegesek életét sok esetben megkönnyítheti a kontaktlencse legyen szó akár sportról, akár egy különleges alkalomról stb.. Viszont nagyon fontos, hogy megtaláljuk a megfelelő kontaktlencsét, ez azonban nem egyszerű feladat. A kiválasztást mindig alapos vizsgálatok, mérések előzik meg.

Ha minden rendben van, akkor a vásárló megkapja a kontaklencséket. Kb. 1 hét múlva visszahívjuk az optikába, – ennyi idő alatt dőlnek el a kontaktlencse viselési szokások – ahol közösen eldöntjük, hogy milyen kihordási idejű kontaktlencsét választunk, majd megbeszéljük a következő kontroll vizsgálat időpontját.

A kontaktlencse viselőknél szigorúbb a kontroll vizsgálatok menetrendje, mint a “csak” szemüvegeseknél Az új lencsések esetében, a próbalencse egy hétig tartó használata után (panasz esetén hamarabb) következik is az első kontroll vizsgálat.

A végleges lencse használata közben, három hónap múlva újabb kontroll vizsgálat történik. A későbbiekben pedig többnyire félévente elég kontrollra jelentkezni. Ez egybeesik az új adag lencse megrendelésével. Minden egyes kontrollvizsgálatkor megnézzük a szaruhártya felszínét, hogy ép és csillogó-e, és csak ezt követően rendeljük meg az új doboz lencséket.

Ragaszkodunk a szigorú kontrollhoz, mert a szemen olyan, kívülről nem látható, panaszt még nem okozó elváltozások jöhetnek létre,amik a későbbiekben problémákhoz vezetnek.

Kontaktlencsésként szigorúan tartsuk be a viselésre vonatkozó szabályokat és ne hanyagoljuk el a rendszeres, féléves kontrollokat!

– A lencse és a szemüvegkeret kiválasztásakor munkatársaink mindent megtesznek, hogy megtalálják a vendég számára minden szempontból ideális megoldást.

A szemüvegválasztás alapja, az alapos szemvizsgálat során megállapított lencse. Nagyon fontos, hogy a lencséhez is választjuk a keretet, hiszen lehetnek olyan tulajdonságai, amik befolyásolják, hogy milyen és mekkora legyen maga a szemüvegkeret (pl. ha nagyon magas a dioptria, akkor nem csak a lencse vastagságával, de az átmérőjével is lehet játszani).

A lencsén túl látszerészeink még számos különböző tényezőt figyelembe vesznek, hogy vevőinkkel közösen megtalálják az ideális, minden szempontból tökéletes megoldást. Rengeteget kérdeznek és beszélgetnek a vendégekkel, felmérik, hogy pontosan mire is van szükség. Rengeteg olyan tényezőt figyelembe vesznek, ami laikusként talán eszébe sem jutna az embernek:

 • Első szemüveges vagy már rutinos szemüvegviselőről van szó?
 • Hol szereti hordani a szemüveget?
 • Milyen az arcformája, milyen fejtartási szokások jellemzik, milyen a testbeszéde?
 • Magas vagy inkább alacsony az illető?
 • Milyenek a tekintési szokások: szemmozgató vagy inkább fejmozgató az illető?
 • Mi a kényelmes olvasó távolsága?
 • Milyen távolságban dolgozik?
 • Mit dolgozik?
 • Vannak-e extrém körülmények? (párásodás, erős napfény)
 • Milyen távolságra van a monitor?
 • Csak a monitort és a billentyűzetet kell látnia vagy a monitoron túl is – van-e ügyfél kapcsolat?

Vizsgálattól a kész szemüvegig

Minden szemüveget helyben készítünk, így elkerülhető a távbecsiszolásból fakadó időplusz. Ráadásul a vizsgálat megkezdésétől, a kész szemüvegig több több egyedi igény szerinti módosítás megvalósítására is lehetőség van. A szakmai hozzáértés és a legmodernebb technikai háttér pedig biztosítja, hogy a vásárló egy olyan terméket kapjon kézhez, ami az elképzeléseinek és az igényeinek tökéletesen megfelel.

Termékeinkre természetesen garanciát vállalunk.

Szemüvegjavítás

Amennyiben használat során a szemüvegkeret eldeformálódik, ingyenesen megigazítjuk, a meglazult csavarokat rögzítjük, a papucsokat csekély díj ellenében kicseréljük, ultrahangos tisztítással „nagytakarítást” végzünk. Törés esetén 1-2 napos határidővel forrasztást is vállalunk.  Illetve lehetőség van a megrongálódott szemüveg szár, vagy egyéb alkatrészek cseréjére, pótlására.

– A szemfenéki eltérések korai stádiumban még nem okoznak panaszt, de súlyos következményekkel járhatnak. A korai felismerés esetén általában még jól kezelhetők.

 

-A szemfenéki eltérések az első időszakban még nem okoznak panaszt, emiatt akkor is érdemes rendszeres szűrővizsgálaton részt venni, ha nem tapasztalunk látásromlást.

A szemfenék vizsgálata során lényegében a szemgolyó hátsó részét vizsgáljuk. Itt helyezkedik el az az ideghártya-terület, ami a látás szempontjából a rendkívül lényeges. A szemfenék vizsgálatakor több olyan betegséget is kiszűrhetünk, amelyek korai felismerés esetén még jól kezelhetők. Ilyenek:

 • a látóidegfő károsodása utalhat zöld hályogra, a látoideg gyulladására stb.,
 • az erek állapotából következtethetünk magasvérnyomás-betegségre,
 • felismerhetők az ideghártya saját betegségei mint pl. a szemfenéki vénás elzáródás,
 • időben felfedezhetők az ép ideghártyában jelen nem lévő anyagok, lerakódások (pl. cukorbetegség miatt),
 • észlelhető a sárgafolt elfajulás vagy az ideghártya szélső részein lévő retina szakadás  vagy leválásának a lehetősége

A szemfenék vizsgálatakor minden esetben puppillatágítást végzünk, így láthatóvá válnak a szemfenéki képletek.

– Optikáinkban a legmodernebb eszközökkel, többféleképpen is ellenőrizzük, hogy van-e a lencsében homály, ami szürkehályogra utal. Bár ma még nem gyógyítható, időben felismerve a glaukóma kezelhető. A korai felismeréssel és gyógykezeléssel elkerülhető a legrosszabb következmény, a vakság.

A zöldhályog, vagy glaukóma ma még sajnos egy nem gyógyítható, de kezelhető betegség. Kulcsfontosságú, hogy időben felismerjük, így megelőzhető a legrosszabb szcenárió, a látás teljes elvesztése.A kor előrehaladtával fokozott hangsúlyt érdemes fektetni a különféle szűrővizsgálatokra, így a látás rendszeres ellenőrzésére. 40 éves kor felett nő a zöldhályog kialakulásának a kockázata, ráadásul a betegség sok esetben teljesen tünetmentesen alakul ki, ezért évente egyszer mindenképp keressünk fel egy szemész szakorvost!

A modern műszerek segítenek benne, hogy már korai stádiumban is szűrjük a zöldhályogot. A szemfenék vizsgálata során már egészen korán felfedezhetők a betegség jelei, így még időben meg lehet állítani..

Általában gyógyszeres kezelést alkalmazunk, de a pontos gyógykezelést minden estben szemész szakorvos állapítja meg. A zöldhályogot az orvostudomány mai állása szerint sajnos még nem lehet visszafordítani, emiatt semmi esetre ne halogassuk az éves szűrővizsgálatot!

A szürkehályog a szemlencse elhomályosulásával járó szembetegség. Kialakulhat sérülés, betegség következtében, az UV sugárzás határása, de sajnos genetikailag is örökölhető. Idősebb korban nagyobb valószínűséggel alakulhat ki, emiatt 40 éves kor fölött még nagyobb hangsúlyt kell fektetni a látásvizsgálatra, még abban az esetben is, ha nincs konkrét panaszunk.

A Regéczy Optikákban olyan modern, profi műszerekkel dolgozunk, amik ki tudják szűrni a szürke- és a zöldhályogot is. A vizsgálatot végző kollégák kétféle eszközzel is ellenőrzik, hogy látható-e homály a lencsében, először számítógéppel, biomikroszkóppal, majd szemtükörrel ellenőrzik a szemfeneket, a retinát és az erek állapotát.

A szürkehályog tünetei

A leggyakoribb és a legszembetűnőbb tünete a szürkehályognak a látásélesség csökkenése. Ezen kívül a következő tünetek is szürkehályogra vagy cataractára utalhatnak:

 • Zavaróvá válnak az erős fényhatások (napsütés, reflektor fénye)
 • Zavarok jelentkezhetnek a színérzékelésben
 • Romlik a látás, egyre erősebb szemüvegre van szükség
 • Kettőslátás az egyik szem eltakarásakor

A szürkehályog kezelése

A szürkehályog ma már szerencsére jól kezelhető, viszont itt is, mint minden betegségnél, nagyon fontos az időfaktor! Korai stádiumban még szemüveggel orvosolható, később viszont akár műtétre is szükség lehet.

Ne várja meg, amíg észreveszi magán a tüneteket, keresse fel évente szemorvosát!

 

– Optikáinkban a legkisebbeket szemészeti szűrésére nagyon nagy hangsúlyt fektetünk. Az ő esetükben prevencióval akár a felnőttkori szemüvegviselés is elkerülhető.

A gyermekek korai látásellenőrzése az egyik legfontosabb szemészeti feladat. Az időben felismert látásproblémák gyermekkorban még nagyon jól korrigálhatók, megelőzhető akár a későbbi látáscsökkenés és ezzel együtt a szemüvegviselés is. Ellenben, ha nem fordítunk kellő figyelmet a gyermekek látásvizsgálatára akár olyan problémák is hátramaradhatnak, amelyeket felnőttkorban már nem lehet kezelni (pl. tompalátás).Mivel a legkisebbek még nem tudják jelezni a problémát, ezért óriási felelősség hárul a szülőkre, hogy időben észrevegyék, ha valami nincs rendben a kicsi látásával. Ráadásul ők sokszor nincsenek is tudatában, hogy a kicsi szeme esetleg nem működik megfelelően, mert látszatra semmilyen probléma nem jelentkezik. A csecsemőkori kancsalság például laikus számára nem biztos, hogy mindig egyértelműen felismerhető. A kétszemes éleslátás hiánya olyan súlyos tompalátáshoz vezethet a kisgyermekek egyik szemén, amely egy bizonyos koron túl egyáltalán nem gyógyítható. A csecsemők szemének vizsgálata ugyanolyan fontos, mint pl. a hallás, vagy a csípőficam vizsgálat. Mint minden betegségnél, itt is a megelőzés az elsődleges!

Szemüvegviseléssel megelőzhetőek akár magatartásbeli és tanulási problémák is. A gyermek, aki nem lát jól, az idegrendszerét terheli majd túl azért, hogy élesen lásson, így sajnos nem tud majdi úgy teljesíteni, ahogy az elvárható lenne.

A kancsalság és a következményes tompalátás kialakulásában komoly kockázati tényezőt jelent a fénytörési hiba, ezért ennek korai felismerése, meghatározása a gyermekszemészeti tevékenység alapvető részét képezi.

A gyermekek szemészeti szakvizsgálata teljesen eltér a felnőttekétől. A vizsgálat során egyáltalán nem okoz fennakakadást, hogy a gyermek még nem tud beszélni. A modern eszközök segítségével a kancsalság, a fénytörési hibák már nagyon kis korban korrekten megállapíthatóak.

Gyerekeknél gyakran előforduló szemproblémák

Megdöbbentő, hogy minden nyolcadik gyermek szemvizsgálatakor találunk valamilyen problémát. Gyakran találkozunk a két szem közötti jelentős dioptria különbséggel, rejtett kancsalsággal, fixálási problémával, magas dioptria értékkel, mely szemüveg korrekcióra szorulna.

A kiskamaszkor szemészeti problémája a rövidlátás jelentkezése. Az esetek nagyobb részében úgynevezett jóindulatú rövidlátásról van szó, ami a általában a 3-4 dioptriát nem haladja meg és nem jár szemfenéki elváltozással. Ilyenkor is nagyon fontos a rendszeres szemészeti ellenőrzés, törekedni kell rá, hogy mindig a maximális látásélességet biztosítsuk.

A rohamosan fokozódó, sokszor már fiatalabb életkorban kezdődő, úgynevezett rosszindulatú rövidlátás szerencsére ritkább, de nehezen befolyásolható állapot. Ekkor  szemgolyó hossznövekedését a retina nem képes követni, ezért szemfenéki elváltozások, a teljes dioptriaszámú szemüveg viselése ellenére is romló látásélesség jellemzi. Kontaktlencse viselésétől és úgynevezett “megtámasztó” műtéttől várható javulás.

Rövidlátással vagy a nélkül nem ritka a két szem közeli munkához szükséges összetérítésének gyengesége. Ez a hiba is iskoláskorban okoz panaszt, hiszen ekkor kell sokat és figyelmesen 25-30 cm távolságra koncentrálva dolgozni a gyermeknek. A szem összetérítését végző izmok gyengesége, kifáradása szemfájdalmat, könnyezést, fejfájást egyaránt okozhat. Speciális szemtorna, a munka és a pihenés megfelelő aránya hozhat eredményt.
Félévente, évente akkor is érdemes szűrésre járni, ha nincs konkrét panasz. Itt is legyen első a prevenció!

Jótanács

Nagyon fontos, hogy a tanuláshoz, íráshoz, olvasáshoz megteremtsük a gyermek számára az optimális körülményeket. Válasszunk az asztal magasságának megfelelő széket! Ne kelljen a gyereknek az asztalon hasalva, 10 cm-ről írnia, ezzel a szemét túlfárasztania. A megvilágítás legyen egyenletes, nem vakító, a szemet ne érje közvetlenül. Mindezekkel elősegíthetjük a meglévő panaszok csökkenését, illetve megakadályozhatjuk kialakulásukat.

3 éves korban szintén a kancsalság, tompalátás szűrése miatt fontos felkeresni szemész szakorvost, még abban az esetben is, ha nincs semmilyen látható jele. Ha azt vesszük észre, ogy kancsalít, közelről nézi a mesekönyvet, televíziót és sokat panaszkodik fejfájásra, mindenképp keressünk fel vele rövid időn belül gyermet szemészt. A további kontrollok rendszerességét a szakorvos határozza meg.

A következő ellenőrzés 5 éves kor körül esedékes – ekkor még javítható a „lusta” szem.

Iskolakezdés előtt, 7-8 éves korban, mindenképp érdemes felkeresni szemész szakorvost. A látásproblémák tanulási nehézségekhez, figyelemzavarhoz vezethetnek és egy egyszerű szemüveggel könnyedén orvosolhatók.
Ha gyermeknek nehezebben megy a tanulás, problémák vannak a magatartásával és/vagy sokat panaszkodik fejfájásra, mindenképp keressünk fel vele szemorvost!

– A monitor előtti munkavégzés miatt a szem fokozott igénybevételnek van kitéve. Megfelelő szemüveggel mérsékelhető a fáradtság, pontosabbá tehető a munkavégzés.

A monitor előtti munkavégzés fokozottan igénybe veszi a szemet. A mai modern optikai ipar már nagyon sokféle, eredményesen használható, monitor előtti munkához ajánl szemüveglencsét és felületkezelést azoknak, akik a szemüket óvni akarják, munkájukat pontosan, fáradtság nélkül szeretnék elvégezni. Ma már nem is kifejezetten a monitor „káros sugárzásától” kell megóvni a szemünket, hanem a fokozott igénybevételt kell a minimálisra csökkenteni. A megfelelő korrekcióval ellátott szemüveggel pontosabban és fáradság nélkül végezhető a munka, akár hosszabb időn keresztül is.

Az Ön elegáns és stílusos megjelenéséről a világ vezető márkáinak szemüveg keret és napszemüveg kínálatával gondoskodunk. Egészégéről pedig, szemüveg lencsék és kontaktlencsék megbízható neves gyártóktói segítségével.

Kártya elfogadóhely

Egészségbiztosítási kártya elfogadóhely

Ezekkel, az egészségpénztárakkal állunk kapcsolatban: ADOSZT Egészségpénztár, Aranykor, Dimenzió, Generáli, Honvéd Egészségpénztár, K&H, MKB, OTP Egészségpénztár, Pajzs, Patika, Posta, Tempo, Vasutas, Vitamin Egészségpénztár

Széchenyi kártya elfogadóhely

– Erzsébet utalvány elfogadóhely