Hoya

Cégtörténet

Mivel foglalkozik a Hoya vállalat? Az 1941-ben alapított Hoya vállalat egy globális technológiai cég, amelynek központja Tokióban található. A Hoya az innovatív és nélkülözhetetlen csúcstechnológiai termékek és szolgáltatások vezető ellátója.A vállalat 4 fő üzletággal rendelkezik:  Információs Technológia;   Fotótechnika;  Orvostechnika; Látásjavítás. A Hoya Európában annak ellenére, hogy a Hoya vállalat alkalmazottainak mindössze 7,2%-a és gyárüzemeinek 9,4%-a található Európában, a vállalat összes eladásának 20,4%-át ez a kontinens generálja.* *A 2010-es pénzügyi év eredményei alapján. Mivel foglalkozik a Hoya Látásjavítás üzletága? A Látásjavítás üzletág legfontosabb területe a szemüveglencsék tervezése és gyártása. A vállalat forgalmának 25,1%-át birtokolva a Látásjavítás számít a Hoya vállalat második legnagyobb üzletágának.* *A 2010-es pénzügyi év eredményei alapján. A Hoya Látásjavítás üzletága a világ 30 országában 52 gyáregységgel van jelen. Európában 1980-ban kezdett a vállalat ezzel az üzletággal foglalkozni, és ma a kontinens 14 országában 12 gyártási laborral és 19 irodával rendelkezik.

Alapanyagok


A Hoya alapanyagait a továbbfejlesztett gyártási eljárások és fejlesztési módszerek során tökéletesítették, ezért esztétikusak és kényelmes viseletet garantálnak.

Éveken át az üveget tartották a legmegfelelőbb alapanyagnak a szemüveglencsék gyártásához.
A szemüvegviselők elvárásai, azonban, egyre magasabbak lettek és érdeklődésük a könnyebb, vékonyabb és ezáltal kényelmesebb viseletet biztosító lencsék irányába fordult. Hogy a felmerült igényeknek eleget tegyen, a Hoya kifejlesztette a magas törésmutatójú műanyag lencsét.

A magas törésmutatójú alapanyagoknak számos előnye van, így nem meglepő hát, hogy a Hoya termékösszetételében ezen alapanyagok széles választékát kínálja. Kiváló optikai tulajdonságaik mellett, mindegyik alapanyag könnyű, vékony és karcálló.

Divatos keretekkel, praktikus színezésekkel és a Hoya által kifejlesztett, prémium kategóriás rétegeivel kombinálva, a Hoya alapanyagaiból készült lencsék a legjobb és legelegánsabb választásnak bizonyulnak.

A Hoya alapanyagainak választéka:

Eyvia 1.74 – A Hoya legvékonyabb alapanyaga – az elegáns megjelenés szolgálatában


Természetes látás, elegáns megjelenés

Kezdetben a szemüveglencsék csupán arra szolgáltak, hogy biztosítsák az éles látást viselőjüknek. Mára azonban, az elegáns megjelenés is ugyanolyan fontos szemponttá vált, és ezért a vékonyított lencsék népszerűsége jelentősen megnőtt az elmúlt évtized során.
Az 1.74 törésmutatójú Eyvia a Hoya legvékonyabb alapanyaga, ezért ideális azon szemüvegviselők számára, akik erős pluszos vagy mínuszos korrekciót igényelnek.

Az Eyvia 1.74 szemüveglencsék előnyös tulajdonságai:

ultra vékony, ezért esztétikus megjelenést biztosít
könnyű, kényelmes viselet
természetes, kristálytiszta látást garantál
korlátlan keretválasztást tesz lehetővé
a legkiválóbb felületkialakításokkal áll rendelkezésre
biztonságos és tartós alapanyag

A legvékonyabb lencse a legkiválóbb felületkialakításokkal és rétegekkel kombinálva

Egy lencse minőségét minden esetben a megfelelő alapanyag, felületkialakítás és réteg kombinációja határozza meg. Az Eyvia 1.74 kizárólag a Hoya legkiválóbb progresszív és egyfókuszú kialakításaiban, valamint legmodernebb rétegeivel elérhető, ezért nem csupán a tiszta látás, de a kényelem és divat tekinteteben is kiemelkedő jelentőségű lencsének számít.
A legvékonyabb lencse a legkiválóbb multifokális megoldásokkal
A legvékonyabb lencse a legkiválóbb egyfókuszú kialakításokkal

A legvékonyabb lencse a legkiválóbb felületkezelésekkel – a Hoya prémium kategóriás rétegei:

Hi-vision LongLife

Super Hi-Vision
A legvékonyabb műanyag alapanyag a Hoyától
Eynoa 1.67 – valószínűleg a legvékonyabb 1.67 alapanyag

Valószínűleg a legvékonyabb 1.67 törésmutatójú műanyag lencse

A Hoya Eynoa 1.67 törésmutatójú alapanyaga többet nyújt, mint egy standard 1.67 törésmutatójú alapanyag. Azon túlmenően, hogy az Eynoa 1.67 alapanyag vékonyabb, könnyebb, erősebb és rugalmasabb, mint a standard 1.67 törésmutatójú alapanyagok, optikailag tisztább is. Az Eynoa 1.67 alapanyagban minden együtt van!

Az Eynoa 1.67 szemüveglencsék előnyös tulajdonságai:

Extra vékony 1.67 törésmutatójú alapanyag alacsony bázisgörbülettel – 40%-al vékonyabb a hagyományos 1.50 törésmutatójú alapanyagnál
Kivételesen erős és rugalmas – 5x erősebb a hagyományos 1.50 törésmutatójú alapanyagnál
Magas fokú hőállósága garantálja az optikai tisztaságot
100% UV védelem
Eyas 1.60 – a legsikeresebb közepes törésmutatójú alapanyag

A legsikeresebb és nagyra értékelt közepes törésmutatójú alapanyag

Az Eyas 1.60 alapanyag a legmagasabb színvonalú gyártástechnológiával készülő, kivételes tisztaságú és minőségű, rugalmas alapanyag.

Az Eyas 1.60 szemüveglencsék előnyös tulajdonságai:

Vékony: 35% -al vékonyabb a hagyományos 1.50 törésmutatójú alapanyagnál
Kivételesen erős és rugalmas: 4x erősebb a hagyományos 1.50 törésmutatójú alapanyagnál
Magas optikai tisztaság
PNX 1.53 – minőségi alapanyag azok számára, akiknek különösen fontos a biztonság

Az ideális lencse az aktív élet kedvelőinek

A műanyag alapanyagok között a PNX igazi áttörést jelent megbízhatóságával, kivételes erősségével, ütésállóságával, ultra könnyű súlyával és optikailag tökéletes tulajdonságaival.

A PNX 1.53 szemüveglencsék előnyös tulajdonságai:

Magas fokú ütésállóság – erős és biztonságos, így bármely lencsénél biztonságosabb viseletet biztosít
Magas szakítószilárdság – rugalmas és megbízható
Kivételesen könnyű, szinte lebeg a víz felszínén
Optikailag tiszta
CR 39 1.50 – a standard műanyag alapanyag

Egyfókuszú lencsék


Az egyfókuszú lencsék a természetes látást hangsúlyozzák, és az alábbi látáshibákat korrigálják:

Rövidlátás: A távoli dolgok homályosak, míg a közeliek kellően élesek; a korrekció “mínuszos” konkáv lencsével történik
Távollátás: A távoli dolgok kellően élesek, míg a közeliek homályosak; a korrekció “pluszos” konvex lencsével történik
Asztigmatizmus: A szemet két különböző irányban, egymáshoz megfelelő szögben kell korrigálni; a korrekció cylinderes lencsével történik

Számtalan innováció segítette az egyfókuszú tervezés tökéletesítését

Például az aszférikus lencsék (Nulux tervezés) nagyobb, torzításmentes látómezőt biztosítanak, míg a dupla aszférikus lencsék (Nulux EP tervezés) éles látást garantálnak minden irányba a lencse teljes felületén. A V+ tervezésű, FreeForm egyfokuszú Nulux iDentity V+ szemüveglencsék pedig a szemüvegviselő egyedi igényeinek megfelelően, személyre szabottan kerülnek kialakításra.

A Hoya egyfókuszú lencsék különböző tervezésekben elérhetőek:

Hilux (szférikus): Hagyományos egyfókuszú megoldás, mely alacsony dioptriaérték esetén javasolt. Tiszta látómezőt biztosít a lencse középpontjában, azonban a lencse széli részei felé a torzítás mértéke jelentősen nő.
Nulux (aszférikus): Hagyományos egyfókuszú megoldás, mely alacsony dioptriaérték esetén javasolt. Tiszta látómezőt biztosít a lencse középpontjában, azonban a lencse széli részei felé a torzítás mértéke nő, különösen cylinder esetén. Esztétikusabb megjelenést biztosít, mivel a lencse vékonyabb, és kevésbé nagyítja vagy kicsinyíti a szemet.
Nulux Active (aszférikus): Olyan aszférikus kialakítású lencse, mely segíti idegrendszerünket a közeli alkalmazkodásban, így a közeli tevékenységgel töltött hasznos időtartam meghosszabbodhat, anélkül, hogy szemfáradtságot, fejfájást, kimerültséget éreznénk. Kiegyensúlyozott látást biztosít minden irányba és távolságra.
Nulux EP (dupla aszférikus): A FreeForm alapelv figyelembevételével kalkulált és gyártott szemüveglencse. Tökéletes látást biztosít minden irányba, és teljes mértékben alkalmazkodik a modern és aktív életvitel igényeihez.
Nulux iDentity V+: Exkluzív egyfókuszú szemüveglencse, amely a szemüvegviselők egyedi vizuális igényeinek megfelelően, személyre szabottan kerül kialakításra. Tökéletes látást biztosít minden irányba, miközben páratlan vizuális élességet nyújt a lencse teljes felületén. További előnyei:
• Tiszta, természetes látómező bárhol, bármikor
• Elegáns megjelenés
• Tökéletesen megfelel a modern, dinamikus életstílus igényeinek
• Legszélesebb torzításmentes látómező

Hoya tükröződésmentesítő rétegek
A Hoya vezető pozíciót tölt be a csúcsminőségű felületkezelések kifejlesztése területén is!

Az emberek tekintete nagyon árulkodó lehet. Kivéve, ha tükröződésmentesítő réteg nélküli szemüveglencsét visel; ebben az esetben, ugyanis, nem az illető tekintete ragad meg bennünk, hanem a zavaró tükröződések.

Válassza szemüvegére a Hoya tükröződésmentesítő rétegeit, amelyek megszabadítják Önt ezektől a kellemetlen tükröződésektől, és nyugodt tátást, tökéletes védelmet, valamint elegáns megjelenést biztosítanak Önnek!

Hi-Vision LongLife UV Control: a Hi-Vision LongLife réteggel kombinálva rendelhető felületkezelés, mely 100% védelmet nyújt a káros UV-sugarakkal szemben

Teljes körű védelem a káros UV-sugarakkal szemben
Mit jelent az UV?

Az UV-sugárzás (ultraibolya-sugárzás) a Napból származó fény egyik típusa, mely, bár láthatatlan az emberi szem számára, fontos része mindennapi életünknek: meghatározó szerepet tölt be a D-vitamin képződésében, élénkítő hatással van ránk, illetve serkenti az endorfin termelődését. Az UV-sugárzásnak azonban káros hatásai is vannak, például a bőrünkre és a szemünkre nézve. Bár a legtöbb ember tisztában van az UV-sugárzás okozta veszélyekkel a nyár folyamán, kevesen gondoskodnak szemük védelméről az év többi részében is, amikor az UV-sugárzás kevésbé látható, azonban nem kevésbé veszélyes.

Az UV-sugárzás hatása a szemünkre

Az UV-sugárzás túlzott mennyiségben káros lehet szemünk számára; a szürkehályog kialakulásának leggyakoribb oka, illetve különböző szempanaszokat és szembetegségeket idézhet elő:
• Az UV-A sugárzás hozzájárul a szem körüli bőr öregedéséhez, és növeli a szürkehályog kialakulásának esélyét
• Az UV-B sugárzás felelős a szaruhártya napégéséért, mely egy nagyon fájdalmas állapot

A szem megfelelő védelme a káros UV-sugarakkal szemben
A szemünk mint egyik legfontosabb érzékszervünk a létező leghatékonyabb védelmet igényli a káros UV-sugarakkal szemben. Bár a szemből érkező UV-sugarakat kiszűrik az UV-szűrővel rendelkező szemüveglencse alapanyagok, a szemüveglencse hátsó felületéről visszatükröződő UV-sugaraktól nem védik meg szemünket.
A Hoya legújabb felületkezelése, az UV Control azonban kiszűri ezeket a visszatükröződő UV-sugarakat, és a Hoya UV-védelmet biztosító alapanyagaival együtt teljes körű védelmet nyújt az UV-sugárzás okozta veszélyekkel szemben.

Mondjon nemet a káros visszatükröződésekre!
Védekezzen Ön is az UV-sugarakkal szemben!

Tudta-e Ön?

18 éves korunkra annyi UV-sugárzás ér minket, ami megfelel az egész életünkre elegendő UV-sugárzás 80%-ának.

Túlzott mennyiségű UV-sugárzás akár mindennapi tevékenységeink végzése során is érhet minket, ezért fontos, hogy megtegyük a megfelelő óvintézkedéseket.

Csakúgy, ahogy a bőrünk, a szemünk is le tud égni az erős UV-sugárzás hatására.

A hóról visszaverődő UV-sugárzás nagyobb károkat képes okozni szemünkben, mint az UV-sugárzásnak való kitettség a napos nyári hónapokban.

AZ UV Control szemüveglencse előnyei:

Megóvja a szem körüli bőrt az UV-sugárzás okozta öregedéstől
Megóvja a szemet a káros UV-sugaraktól
Megvéd az UV-sugárzás okozta szempanaszokkal és szembetegségekkel szemben

Rendkívüli teljesítmény

Az UV Control a világ legellenállóbb felületkezelésével, a Hi-Vision LongLife réteggel kombinálva elérhető, így a fenti előnyök mellett karcálló, tükröződéscsökkentő, víz-, por- és szennyeződéstaszító hatással is rendelkezik.
Hi-Vision LongLife BlueControl: a Hi-Vision LongLife réteggel kombinálva rendelhető felületkezelés, mely semlegesíti a digitális eszközök képernyője által kibocsátott kék fényt

Extra kényelem a digitális világban
Az LCD és LED számítógépek, TV képernyők, okostelefonok, táblagépek és GPS készülékek kék fényt bocsátanak ki (high energy visible light). Annak ellenére, hogy a kék fény önmagában természetes jelenségnek számít – a napfény is tartalmaz kék fényt, illetve segít, hogy ébren maradjunk – túlzott mennyiségben olyan mellékhatásokat eredményezhet, mint a szem megerőltetése és a szemfáradtság.

A Hoya BlueControl egy olyan forradalmi felületkezelés, amely semlegesíti a digitális eszközök képernyője által kibocsátott kék fényt, és így megelőzi a szem megerőltetését és a szemfáradtság kialakulását.


Előnyei:

Semlegesíti kék fényt, és így megelőzi a szem megerőltetését és a szemfáradtság kialakulását
Csökkenti a ragyogást, így nyugodt látást biztosít
Kontrasztosabb látást, ezáltal természetesebb színérzékelést biztosít
Mindezekhez adódik még a Hi-Vision LongLife* minden előnye

*A BlueControl a világ legellenállóbb felületkezelésével, a Hi-Vision LongLife tükröződéscsökkentő réteggel kombinálva elérhető.
Hi-Vision LongLife: a Hoya legújabb fejlesztésű rétege, és egyben a legtartósabb felületkezelés, amely ma a piacon kapható
Super Hi-Vision: szuper karcálló, szuper könnyen tisztítható és szuper tükröződésmentes felületkezelés

A világ legtartósabb tükröződéscsökkentő rétege
Ön kétségkívül olyan szemüveget szeretne választani magának, amely kényelmes viseletet nyújt majd az évek során. Azonban, bármennyire is próbál vigyázni szemüvegére, az apró karcolások keletkezését nagyon nehéz elkerülnie. A szél fújta homok, az apró balesetek, de még a rendszeres tisztítás is mind-mind sérüléseket eredményezhetnek a lencse felületén.

A Hoya Hi-Vision LongLife rétegének köszönhetően azonban mostantól mindez elkerülhető! Ez a rendkívül erős tükröződésmentesítő réteg a karcolások keletkezésének valószínűségét az abszolút minimumra csökkenti.

A világ legtartósabb tükröződéscsökkentő rétege

2015. augusztusban a Hi-Vision LongLife lencsét szigorú tesztvizsgálatoknak vetették alá egy, az USA-ban, Ohio-ban található, optikai lencsék vizsgálatára szakosodott laboratóriumban.*

A vizsgálat eredményei szerint a Hi-Vision LongLife:

A legtartósabb felületkezelés: 29%-kal tartósabb, mint a második legtartósabbnak
bizonyuló felületkezelés
A legkönnyebben tisztítható szemüveglencse: víz-, por- és szennyeződéstaszító tulajdonságait még hosszú távú használat és rendszeres törölgetés során is megőrzi
Rendkívül karcálló: a világ legkeményebb, legellenállóbb prémium felületkezelése

A Hi-Vision LongLife réteg legfőbb előnyei:

A létező legtartósabb felületkezelés
50%-kal karcállóbb elődeinél!
Antisztatikus hatás, ami megakadályozza, hogy a por megtapadjon a lencse felületén
Tökéletes tükröződésmentesség
Könnyű tisztíthatóság és optimális átlátszóság még hosszú használat és gyakori, intenzív törölgetés után is
Tartós víz- és szennyeződéstaszító hatás
Tiszta, kontrasztos látás
Elsőrendű viselési kényelem
Biztonságot nyújt még sötétben vezetéskor is

*NSL Analytical ESWT, 2015. augusztus, 1.67 prémium HMC termékek és a Hi-Vision LongLife szemüveglencse összehasonlító vizsgálatának eredménye


Hard Hi-Vision Aqua: vízlepergető tükröződéscsökkentő réteg magas fényáteresztő képességgel

3x ellenállóbb a karcokkal szemben

A karcoknak többé nincs esélye a Hoya szuper felületkezelésével szemben

Válassza a Super Hi-Vision felületkezelést, mely háromszor karcállóbb, mint a hagyományos rétegek!
A Super Hi-Vision réteg szuper kemény, ezért szinte nincs is esély arra, hogy karcok keletkezzenek a lencsén, így a kristálytiszta látás lényegesen hosszabb ideig biztosított.
Érezze a magabiztosságot, mely a Super Hi-Vision réteg mindenkori 100%-os megbízhatóságából ered.

A Hoya Super Hi-Vision rétege valóban megérdemli a nevét!

Szuper karcálló – gyakorlatilag olyan kemény, mint az üveg, ezáltal minimalizálja a karcok keletkezésének valószínűségét
Szuper tükröződésmentes
Szuper könnyen tisztítható
Víz- és szennyeződéstaszító
Tiszta, kontrasztos látás
Magas viselési kényelem
Biztonságot nyújt még sötétben vezetéskor is

Hard Hi-Vision Aqua: vízlepergető tükröződéscsökkentő réteg magas fényáteresztő képességgel

A Hoya standard tükröződésmentesítő rétege

A Hi-Vision réteg egy olyan tükröződésmentesítő réteg, melynek fényáteresztő képessége legalább 99%. A Hi-Vision Aqua réteg vízlepergető hatású: ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy a szemüvegen nem lesznek vízcseppek még akkor sem, amikor Ön esőben sétál.

A Hi-Vision Aqua réteg legfőbb előnyei:

Kellemetlen tükröződések megszűntetése
Tartós vízlepergető hatás
Kemény fedőréteggel van ellátva, amely csökkenti a karcok keletkezésének valószínűségét
Tiszta, kontrasztos látás
Magas viselési kényelem
Biztonságot nyújt még sötétben vezetéskor is

Polarizált és színezett lencsék

Napszemüveglencsék


Polarizált napszemüveglencsék

A polarizált alapanyagból készülő lencséknek két előnyös tulajdonsága van: Kiválóan alkalmasak napszemüvegnek, valamint semlegesítik a vizes úttestről, vízfelszínről és hóról visszaverődő csillogást. Az utóbbi, vagyis a ragyogás megszüntetésével a látás kontrasztosabb, így Ön nyugodtan élvezheti a vízparti napsütést, és akár még a halakat is láthatja a víz alatt. Röviden, a polarizált lencsékkel még élvezetesebbé válik az élet.

Előnyök

A csillogás megszűnik, így szemei nem fáradnak el;
Maximális UV védelem;
Lényegesen kontrasztosabb látás;
A tökéletes megoldás a különösen fényérzékeny szemeknek;
Ideális vízisportokhoz, horgászáshoz, vezetéshez, síeléshez és egyéb szabadtéri tevékenységhez;

Ragyogó pillanat, csillogás nélkül a Hoya polarizált lencséivel

Színezett lencsék

A lencséket színezhetik praktikus okokból, vagy azért, hogy divatosak legyenek. Bármi is legyen az ok, a Hoya színek széles vélasztékát kínálja Önnek.

A Hoya színkínálatában szerepelnek az egyszerű színezések és a speciális színezések is, melyeket speciális tevékenységekhez pl. számítógépes munkavégzéshez, sportoláshoz vagy vezetéshez ajánlunk.
Hoya Mirror lencsék
A Hoya tükrös rétege

Tükrözze saját stílusát!

A legújabb divattrendekre reagálva a Hoya bemutatja tükrös rétegét, a Hoya Mirror-t, mely 3 feltűnő színárnyalatban – arany, ezüst és kék színekben – rendelhető.
A Hoya Mirror ragyogó megjelenést biztosít viselőjének, így Ön garantáltan tükrözheti majd vele saját stílusát!

 

Fényresötétedő lencsék


Az intelligens lencse kényelme

A fényresötétedő lencsék esetén a szín intenzitása a napsütés erősségétől függően erősebb, vagy gyengébb. Ebben az értelemben mondhatjuk a fényresötétedő lencsékre, hogy intelligensek, hiszen folyamatosan hordhatóak a nap folyamán anélkül, hogy cserélgetni kelle egy napszemüveget az egyszerű korrekciós szemüveggel. A lencse színezéseit nagy odafigyeléssel választottuk meg, hogy azok minél kontrasztosabb látást biztosítsanak és megszüntessék a vakító csillogást.

A Hoya kínálatában kapható fényresötétedő lencsék:

Sensity: A Hoya legújabb, forradalmi fényresötétedő lencséje

Éld át a fényt!

Kényelmes látás minden fényviszonyok között

A Hoya legújabb fejlesztésű, intelligens fényresötétedő lencséi kényelmes látást biztosítanak minden fényviszony esetén, anélkül, hogy Önnek váltogatnia kéne egy hagyományos szemüveget és egy napszemüveget!
A Sensity lencsék kültéren pillanatok alatt besötétednek, míg beltéren gyorsan kivilágosodnak és tökéletes átlátszóságot érnek el, úgy, hogy közben mindvégig 100% UV-védelmet biztosítanak viselőjüknek.
A Hoya Sensity fényresötétedő lencsék rendkívüli kényelmet és tökéletes védelmet biztosítanak Önnek, bármilyen életstílussal rendelkezzen is Ön!

Bármely évszakban

Töltse azzal az idejét, amivel csak szeretné! A Stability Technológia segítségével tervezett Hoya Sensity lencsék úgy lettek kialakítva, hogy tökéletes védelmet biztosítsanak viselőjüknek minden éghajlaton, évszakban és minden időjárási körülmények között.

Fényresötétedő megoldás

A Sensity fényresötétedő lencse méltó nevéhez: kültéren pillanatok alatt besötétedik, minden fényviszony esetén. Akár a napon, akár az árnyékban álljon is Ön, Sensity fényresötétedő
lencséi gyorsan besötétednek, anélkül, hogy Ön észrevenné! Emellett, csökkentik a ragyogást, miközben kontrasztos látást és tökéletes színérzékelést is biztosítanak viselőjüknek.
A Hoya Sensity lencsék beltéren gyorsan kivilágosodnak és egy tökéletesen átlátszó színt vesznek fel.

Természetes színek

A Hoya Sensity fényresötétedő lencsék két élénk, természetes színárnyalatban – Sensity Szürke és Sensity Barna színben – kaphatóak.
Mindkét színárnyalat a modern divattrendeknek megfelelően került kialakításra, oly módon, hogy csökkentse a ragyogást és kontrasztos látást biztosítson viselőjének.
A Hoya Sensity lencsék széles választékban kaphatóak, és többek között a Hoya díjnyertes Hoyalux iD progresszív szemüveglencséivel kombinálva is elérhetőek!

A Sensity fényresötétedő lencsék előnyei:

• Kültéren pillanatok alatt besötétednek

• Beltéren gyorsan kivilágosodnak és tökéletes átlátszóságot érnek el

• Teljes UV-védelmet biztosítanak

Kérje látszerészétől a Sensity QualityCard-ot Hoya Sensity fényresötétedő lencséje mellé!
DriveWear: Fényresötétedő polarizált szemüveglencse, kifejezetten autóvezetéshez kifejlesztve.

Polarizált fényresötétedő lencse – Kifejezetten autóvezetéshez kifejlesztve

A hagyományos fényresötétedő és polarizált szemüvegek gyakran cserbenhagyják az embert vezetés közben. A fényresötétedő lencsék például nem sötétednek be az autóban, hiszen a szélvédő meggátolja az ehhez szükséges UV sugárzást. S míg a polarizált napszemüveglencsék semlegesítik a vakító fénysugarakat, nem képesek alkalmazkodni a változó fényviszonyokhoz. A DriveWear lencsék azonban egy olyan forradalmi fejlesztési eljárással készülnek, amelynek köszönhetően mind a fényresötétedő, mind a polarizált szemüvegek előnyös tulajdonságaival rendelkeznek, lehetővé téve a polarizáció és a fotokromia egyetlen szemüveglencsében való megvalósulását.

Tökéletes kontroll a változó fényviszonyok között

a legkényelmesebb látásélményt nyújtó lencse autóvezetéshez
minden időjárási körülményben éles látás
a szem kevésbé fárad el vezetés közben, ennek köszönhetően gyorsabb, biztonságosabb reakciók
egyesíti a fényresötétedő és polarizált lencsék kiváló tulajdonságait

Borús, felhős idő

A DriveWear lencsék maximalizálják a fényáteresztést a felhős, borús fényviszonyok között, így biztosítván viselőjük számára a lehető legélesebb látást. A polarizáló hatás védelmet nyújt a ragyogással szemben, amely egyébként gátolja a látást a gyenge fényviszonyok között. A DriveWear lencsék ilyen felhős, borús időjárás esetén egy magas kontrasztot biztosító sárgás-zöld színt vesznek fel.

Erős fényben, napos időben – szélvédő mögött

Vezetés közben, erős fényviszonyok esetén a DriveWear lencsék csökkentik a fény áteresztését és kontrollálják a fény erősségét. A polarizáció itt is kiemelkedő szerepet játszik, hiszen teljesen megszűnteti a vakító ragyogást. A lencse az ilyen fényviszonyok között egy rézvörös színárnyalatot vesz fel, amely kutatások szerint a legmegfelelőbb szín a vezetéshez.

Erős napfény – szabadban

A szem vizuális receptorai könnyen telítődhetnek a kocsiból kiszállva, az erős napfényben. A DriveWear lencsék kiszűrik a túlzott fénymennyiséget, és a maximálisan sötét színárnyalatot veszik fel. Polarizált tulajdonságuknak köszönhetően viselőik teljes védelmet élvezhetnek az erős fényviszonyok között.

A DriveWear a Younger Optics, Inc. bejegyzett márkája.
Š 2008 Younger Optics, Inc. and Hoya Corporation. Minden jog fenntartva.

Progresszív lencsék

http://www.regoptika.hu/images/szemuveglencsek/mmimage.php.jpg
Egyéni kívánalmaknak megfelelő progresszív lencsék

Ismerősen hangzik? A betűk elmosódnak, különösen, ha rossz a megvilágítás. Hogy jól lássa, amit olvas, egyre távolabb kell tartania a szöveget a szemétől.

A jelenség neve presbyópia, mely 40 éves kor körül jelentkezik mindenkinél. A presbyópia oka, hogy a szemlencse veszít rugalmasságából, ez azt jelenti, hogy a sugárizmokat jobban kell erőltetni a fókuszáláshoz, és ez nagyon fárasztja a szemet, valamint gyakran fejfájást is okoz.

Önnek azonban ebbe nem kell beletörődnie. A Hoya legmodernebb progresszív lencséi ötvözik a legfejlettebb technológiát és a viselési komfortot, valamint mindenkor optimális korrekciót biztosít. A Hoya progresszív lencse visszaadja Önnek a fókuszált látás élményét.

Legújabb tervezési technológiák

Az elmúlt években a Hoya számos kutatást végzett, hogy multifokális lencséit tökéletesíthesse. A legújabb fejlesztések a lencse stabilitásának növelésére koncentrálnak, valamint arra, hogy az éles látás minden irányba biztosított legyen. A fényáteresztésen alapuló tervezésünk tökéletesen kiegyensúlyozott binokuláris látást modellez.

A progresszív tervezések legújabb generációjának kiváló példája a Hoyalux iD, melyet a viselők igényei alapján alakítottunk ki, hogy kövesse a szem természetes viselkedését. A Hoyalux iD kiegyensúlyozott látást biztosít minden irányba és távolságra. Függetlenül attól, hogy Önnek milyen erősségű korrekcióra van szüksége a Hoya modern multifokális lencséi éles látást biztosítnak. Győződjön meg erről a saját szemével!

A Hoyalux iD lencse nyújtotta előnyöket több, mint 1 millió ember élvezi a világon nap mint nap.

A Hoya multifokális lencséinek választéka:

Hoyalux iD progresszív lencsecsalád: a multifokális lencsék legújabb generációja, mely stabilitást és éles látást garantál.

Hoyalux iD MyStyle V+


Személyre szabott progresszív megoldás

A Hoya büszkén mutatja be forradalmi progresszív szemüveglencséjét, a Hoyalux iD MyStyle V+ lencsét, amely a személyre szabott szemüveglencse fogalmát még magasabb szintre emeli!

A Hoyalux iD MyStyle V+ szemüveglencse a viselő egyéni sajátosságait és életstílusát 100%-ban figyelembe veszi.
Bármilyen tevékenységeket végezzen is Ön mindennapjai során, a Hoyalux iD MyStyle V+ kristálytiszta, stabil látómezőt biztosít majd Önnek, bárhol, bármikor!
Az Ön igényeire szabva

A konzultáció és szemvizsgálat során látszerésze minden fontos információt begyűjt majd Önről, annak érdekében, hogy egy tökéletesen személyre szabott szemüveglencsét kapjon kézhez.
Az Ön mérési adatain és az Ön által választott keret típusán túl személyes életstílusát, valamint szemüveg viselési szokásait és tapasztalatát is fel fogja mérni.
A fenti információk birtokában a Hoya egy olyan távoli, közép-távoli és közeli zónával rendelkező szemüveglencsét gyárt majd Önnek, amelyet tökéletesen az Ön vizuális igényeire szabtak!

Tartós és megbízható

A Hoyalux iD MyStyle V+ szemüveglencsét a legmodernebb lencsetervezési eljárások alkalmazásával és a legnagyobb fokú precizitással hozták létre.
Az eredmény: egy tökéletesen személyre szabott szemüveglencse, amely hosszú évekig kényelmes viseletet biztosít majd Önnek!

A Hoyalux iD MyStyle V+ szemüveglencséket ultra könnyű, ugyanakkor rendkívül tartós alapanyagból készítik. Emellett, minden Hoyalux iD MyStyle V+ szemüveglencse a Hoya prémium kategóriájú tükröződéscsökkentő felületkezelésével van ellátva, amely megóvja szemüvegét a karcolásoktól, és víz- és szennyeződéstaszító hatásának köszönhetően könnyű tisztíthatóságot is biztosít.

A Hoyalux iD MyStyle V+ szemüveglencsék előnyei:

Könnyed, megerőltetés nélküli fókuszálás,
Tökéletes mélységészlelés,
Természetes látás, stabil látómező,

az élet minden meghatározó pillanatában!

Hoyalux iD MyStyle iD FreeForm csiszolási technológia

A Hoyalux iD MyStyle, mint a Hoyalux iD termékcsalád tagja, a Hoyalux iD FreeForm csiszolási technológiával készül. Az így létrejövő, ún. „integrált dupla felületkialakítású” progresszív lencsék – amelyeket a Hoya fejlesztett ki a világon először – kombinálják a külső és a belső progresszív felületkialakítású lencsék előnyeit.

A Hoyalux iD MyStyle szemüveglencse tökéletes látáskorrekciót biztosít minden távolság esetében, továbbá rendkívül kényelmes viseletet is, már attól a pillanattól kezdve, hogy Ön először viseli szemüvegét.

A Hoyalux iD MyStyle szemüveglencsék előnyei:

A lehető legszélesebb, torzításmentes látómező
Magabiztos érzés mozgás közben
Természetes váltás a távoli és a közeli képek között

A Hoyalux iD MyStyle szemüveglencsék a Hoya legkiválóbb alapanyagaival, valamint tükröződéscsökkentő felületkezeléseivel kaphatóak, és szükség esetén Ön akár fényresötétedő változatban is megrendelheti őket.

Hoyalux iD LifeStyle V+
és Hoyalux iD LifeStyle V+ X-Act

Egy multifokális lencse, amelyet Ön inspirált

A Hoyalux iD LifeStyle V+ és Hoyalux iD LifeStyle V+ X-Act multifokális lencsék olyan különleges szemüveglencsék, amelyek kialakításakor az Ön visszajelzéseit, valamint szemüveg viselési szokásait és vizuális igényeit is figyelembe vettük!

Csúcsminőségű lencse + előnyökkel

A Hoya prémium kategóriájú progresszív lencséi nyugodt, természetes látást biztosítanak viselőjüknek minden távolságra. Emellett, széles, torzításmentes látómezőt nyújtanak, és könnyű képváltást tesznek lehetővé a távoli és a közeli képek között.
A Hoyalux iD LifeStyle V+ és Hoyalux iD LifeStyle V+ X-Act szemüveglencsék a fenti tulajdonságok mindegyikével rendelkeznek, és ezek mellett – a legújabb technológiai eljárásoknak köszönhetően – a mai modern, gyorsan változó világ által támasztott vizuális követelményeknek, és a modern szemüvegkeret divatnak is képesek eleget tenni.
A Hoyalux iD LifeStyle V+ és Hoyalux iD LifeStyle V+ X-Act lencsék legfontosabb előnyei:

• Maximális látásélesség, éles kép észlelés

• Nyugodt, természetes látás minden körülmények között

• A lehető legpontosabb korrekció, jobb látásminőség

• Stabil képalkotás a modern kor mindennapi eszközeinek (pl. okostelefon, táblagép) használata közben is

• Típusonként két különböző tervezésben kapható, hogy az Ön egyedi vizuális igényeinek még nagyobb mértékben megfeleljen

A Hoyalux iD LifeStyle V+ és Hoyalux iD LifeStyle V+ X-Act szemüveglencsék kifejlesztését Ön inspirálta. Akár anélkül, hogy tudatában lett volna, Ön is hozzájárult e lencsék létrejöttéhez, azáltal, hogy fontos információkkal látott el minket – látszerészén keresztül – az életstílusával és vizuális igényeivel kapcsolatos visszajelzései által. Ezeknek az adatoknak, valamint a különböző kutatások és szemüveg viselési tesztek során nyert eredményeknek köszönhetően, fontos információkra tettünk szert a mai modern, változó világ által támasztott vizuális igényekkel kapcsolatban.
Mindez egy teljesen új tervezésű progresszív szemüveglencse kifejlesztését eredményezte:
ez a Hoyalux iD LifeStyle V+ lencse, amelyet Ön inspirált, és a Hoya hozott létre.

 

Hoyalux Summit Pro TrueForm: a multifokális lencse, mely természetes módon korrigálja a távoli és közeli váltásokat.
Hoyalux Summit CD TrueForm:

Amikor a divat igazán fontos. Ezt a típusú multifokális lencsét kifejezetten a kis, modern keretekhez tervezték.

Hoyalux Summit Pro és CD TrueForm

A Hoyalux Summit multifokális szemüveglencsék a legújabb technológiai eredmények felhasználásával kerültek kifejlesztésre. Ennek köszönhetően, nyugodt, természetes látást biztosítanak viselőjüknek, minden irányba és minden körülmények között.

Szemvizsgálati adatok egyedülálló felhasználása

A TrueForm technológiával készülő Hoyalux Summit szemüveglencsék esetében, a legújabb fejlesztéseknek köszönhetően, a szemüveglencse felületére úgy tekinthetünk, mint nagyon apró, egyedi pontok összességére. Ez azt jelenti, hogy az Ön receptértékei egyedülálló módon, pontról-pontra megjelennek a lencse felületén, és így az Ön tökéletes pontossággal csiszolt szemüveglencséi minden látásirányba korrigálják az Ön látását.

TrueForm technológia a tökéletes pontosságért

A Hoyalux Summit szemüveglencséknek két fő típusa létezik: a Hoyalux Summit Pro és a Hoyalux Summit CD.
Mindkét típus tökéletes egyensúlyt biztosít a távoli és közeli képek között, továbbá maximális vizuális kényelmet nyújt viselőjének.

A TrueForm technológiának köszönhetően – a fent említett előnyök mellett – a Hoyalux Summit szemüveglencsék a viselő szemvizsgálati adatainak egyedülálló felhasználásával, tökéletes pontossággal kerülnek kialakításra.


Hoyalux Summit Pro TrueForm

– Garantált minőség
– Megnövelt látásélesség
– Természetes látás minden irányba és távolságra
– Tökéletes egyensúly a távoli és közeli képek között

Hoyalux Summit CD TrueForm

– Garantált minőség
– Megnövelt látásélesség
– Ideális kisméretű, divatos keretekhez
– Gyors és egyszerű váltás a távoli és a közeli képek között
Amplitude TrueForm: A Hoya standard multifokális lencséje

Munkaszemüveg lencsék


Nagyobb kényelem munka közben
A Hoya beltéri szemüveglencséket a legújabb ergonómiai megoldásoknak megfelelően tervezték irodai munkához, illetve egyéb beltéri munkavégzéshez. Ezen kívül minden olyan (professzionális) tevékenységhez is illenek, amely éles látást igényel közeli és különböző közbenső távolságokra egyaránt.
A beltéri lencsék extra támogatást nyújtanak Önnek, és kényelmes, nyugodt látást biztosítanak.

A Hoya beltéri szemüveglencséinek kínálata:

Hoyalux iD WorkStyle V+: A Hoyalux iD WorkStyle V+ a Hoya exkluzív beltéri szemüveglencséje. A Hoya a legszélesebb látómezőt biztosító, legegyedibb tervezésű beltéri szemüveglencséje, mely nyugodt, éles látást biztosít közelre és középtávolságra. További előnyei:
• Tökéletes mélység- és szélességészlelés közelre és középtávolságra
• Ideális megoldás digitális eszközök használatához
• Gyors, egyszerű képváltás a távoli és közeli képek között
• Természetes látás és stabil látómező, mozgás közben is
Hoyalux Tact TrueForm: A Hoyalux Tact TrueForm szemüveglencse kiválóan alkalmas irodai munkához, így Ön megerőltetés nélkül váltogathatja tekintetét a különböző beltéri távolságok között.
Lecture B TrueForm: A Lecture B TrueForm szemüveglencse az extra széles olvasórésznek és mélységélességnek köszönhetően, megfelelő választás a számítógépes munkákhoz.
Addpower 60 TrueForm: A Hoya Addpower 60 TrueForm szemüveglencséje jobb mélységérzékelést és szélessebb látómezőt biztosít, mint a hagyományos olvasószemüveg-lencsék. Ennek köszönhetően ideális megoldást jelent, ha Ön rendszeresen és sokat olvas szabadidejében vagy munkája során.


Hoya beltéri szemüveglencsék előnyei

Tökéletes ergonómiai megoldás munkakörnyezetben.
Nyugodt, éles látás közelre és középtávolságra.
Fókuszálás és újrafókuszálás megerőltetés nélkül.

Tippek és tanácsok a megfelelő munkaszemüveg kiválasztásához

Szemkímélő irodai praktikák

Lankad a figyelmünk

Ilyenkor a leggyakrabban előforduló panaszok: fejfájás, viszkető és égő szemek, esetenként a látás vibrálása. Homályosan látunk távolra, szemünk elfárad, nehezen tud fókuszálni a papírról a képernyőre – és vissza. Ez zavaró a munkában, eltévesztjük, hol is tartottunk. Az is előfordul, hogy nem látjuk tisztán a távoli dolgokat, ha sokáig néztük a képernyőt. Ezek a panaszok egyértelműen a szem túlerőltetését jelzik.

Nincs felső korhatár

45 éves kor után szemünk is öregszik, szemlencsénk elveszti rugalmasságát. Ez ellen nem lehet védekezni, természetes biológiai folyamat. Akik monitor előtt dolgoznak, ilyenkor azt tapasztalják, hogy a képernyőn látható szöveg nem elég éles. Ám ez esetben nem a képernyőbeállítással van probléma, hanem hogy közelre már nem látunk élesen. A problémára kifejezetten irodai munkához kifejlesztett szemüveglencsék kínálnak megoldást. A hagyományos olvasószemüveg csak 40-50 cm-es távolságon belül nyújt éles képet, ám a jól beállított képernyő rendszerint egy karnyújtásnyira, úgy 80 cm-re helyezkedik el tőlünk. (Kivételt képeznek ez alól a laptopok.) A folyamatos dioptria átmenetnek köszönhetően az irodai munkához kifejlesztett szemüveglencséken keresztül a közeli billentyűzet vagy könyv ugyanolyan jól látható, mint a kissé távolabbra eső képernyő.

Munkahelyi szemüveg extrákkal

Miután a látszerész segítségével kiválasztottuk a munkánkhoz legmegfelelőbb típusú szemüveglencsét, érdemes megfogadni a szakember tanácsait abban is, hogy milyen rétegeket és színezést kérjünk új szemüvegünkre.

Az irodai munkához leginkább az Office zöld színezés javasolt, ugyanis nyugtatja a szemet és csökkenti a számítógép képernyőjének zavaró vibrálását. Ezen kívül tompítja az éles fényt anélkül, hogy sötétítené a képet.
Gyakran tapasztaljuk, hogy a neonfény bántja a szemünket. Ha munkahelyünkön mesterséges megvilágítás van, a Skylite kék színezés jó megoldást nyújt a műfény zavaró hatásainak kiküszöbölésére.
A karcmentesítő bevonat védi a lencsét a mindennapi használatból eredő apró karcoktól, ezáltal megnöveli szemüveglencsék élettartamát. Létezik olyan különleges réteg, a Super Hi-Vision réteg, ami a hagyományosnál háromszor karcállóbbá teszi szemüveglencsénket.
A tükröződésmentesítő, vagy más néven antireflex réteg még tisztább képet nyújt a mesterséges fénynél, és szemünk kevésbé fárad el a monitor előtt.

Tippek és tanácsok

A monitor elhelyezésénél figyeljünk arra, hogy enyhén lefelé kelljen néznünk, a nyakunknak és a szemünknek így a legkényelmesebb. A szemmagasságunknál feljebb elhelyezett képernyő használata megerőltető!
A monitor előtti munka során általában mereven nézünk, és hajlamosak vagyunk arra, hogy a kelleténél kevesebbet pislogjunk. Ezért kiszárad és elfárad a szemünk. Figyeljünk arra, hogy időnként tudatosan pislogjunk!
Óránként pihentessük a szemünket néhány percig: nézzünk el a szoba távolabbi sarkába vagy ki az ablakon. Álljunk föl és tornáztassuk meg nyakizmainkat, nyújtózkodjunk!

Középpontban a gyerekek :

A legideálisabb lencsék gyermekek részre – a Hoya-tól


Milyen kritériumoknak kell megfelelnie a gyerekek szemüveglencséinek?
Legyen erős, strapabíró, kristálytiszta, karcálló, törésálló, kényelmes, könnyű és még sorolhatnánk a megannyi elvárást.
Segítünk a választásban, néhány termékről és annak előnyeiről itt most bővebben is információt adunk.


Vékony, könnyű és nagyon erős – 100% védelem

Jó hírünk van a szülők számára: bemutatjuk a HOYA innovatív, egyedülálló PNX Kids lencséjét, mely minden elvárásnak megfelel. A Hoya PNX Kids lencsék nagyon erősek, így megfelelnek a gyermekek életstílusának. Tartósak és biztonságosak, és 100%-os védelmet nyújtanak az UV-A és az UV-B sugarak ellen. Egyszerűen elláthatóak Hoya tükröződéscsökkentő bevonattal, így még jobban ellenállnak a karcolásoknak. Mindezt anélkül, hogy a kényelemről le kellene mondanunk, hiszen ezek a lencsék hihetetlenül vékonyak és könnyűek!


Tanuláshoz, TV-nézéshez, digitális eszközökhöz

Mára a gyermekek életének fontos részei lettek a tabletek, okostelefonok, akár az iskolában is használatos elektronikus eszközök. Érdemes ezekről külön szót ejtenünk.

Modern világunkban a gyermekek már igen korai életkortól találkoznak kijelzőkkel. Természetesen ennek megvannak az előnyei is, hiszen a TV és a számítógép az információk széles skáláját teszi elérhetővé. Azok a gyermekek azonban, akik sok időt töltenek a képernyő előtt, nagyobb eséllyel lesznek túlsúlyosak, kevésbé jól szocializálódnak és csökken a figyelmi idejük. Ez a tanulmányaikra is kihat.

Ha a gyermek kiskorától fogva rendszeresen, megszakítás nélkül hosszú időt tölt a képernyő előtt, károsodhat a látása. Bizonyos kutatások például arra jutottak, hogy a képernyő tartós bámulása rövidlátáshoz vezethet. Emellett, akár a felnőtteknél, a gyermekek esetében is kialakulhat az ún. számítógépes látás szindróma (CVS, Computer Vision Syndrome). A CVS tünetei többek között a fejfájás, homályos látás, nyakfájdalom, a szemek irritációja és kivörösödése. Azok, akik hosszú időt töltenek képernyő előtt, 50 százalékkal kevesebbet pislognak. Ez aggodalomra ad okot, mivel a pislogás véd a szemek kiszáradása ellen, és a könny biztosítja az ideális fénytörési indexet, valamint csökkenti a fertőzések veszélyét.

Mennyi időt töltsön gyermekünk naponta TV, számítógép használattal?

A szemproblémák megelőzése érdekében azt ajánljuk a szülőknek, tanároknak, hogy ne engedjék, hogy a gyermekek túl sok időt töltsenek a monitor előtt. Szemészeti szakemberek szerint korosztályonként eltérő ajánlások érvényesek:

0 – 2 év: naponta 5 perc TV-nézés és hetente néhányszori internetezés
2 – 4 év: 5-10 perc képernyőidő egyszerre, összesen legfeljebb napi 30 perc
4 – 6 év: 10-15 perc képernyőidő egyszerre, összesen legfeljebb napi 1 óra
6 – 8 év: legfeljebb 1 óra képernyőidő naponta, felosztva max. 30 perces periódusokra
8 – 10 év: legfeljebb 1 óra a képernyő előtt naponta
10 – 12 év: legfeljebb 2 óra a képernyő előtt naponta
12 év és afölött: legfeljebb 3 óra képernyőidő naponta


A tartós TV-nézés és a digitális eszközök használata kimutathatóan befolyásolják az alvásminőséget is, tehát különösen figyelnünk kell gyermekünk esti TV, tablet, okotelefon használatának csökkentésére is, vagy válasszuk a Hoya BlueControl lencséjét, mely fokozott védelmet és kényelmet biztosít a digitális világban:

Semlegesíti a LED és LCD kijelzők által kibocsátott kék fényt
Javítja a kontrasztot
Csökkenti a ragyogást
Segít megelőzni a szem fáradását és irritációját

Mi az a kék fény?

A LED és LCD kijelzők kék fényt vagy nagy energiájú látható fényt (high-energy visible light, HEV) bocsátanak ki. Habár a kék fény önmagában természetes jelenség, amely a napfényben is megtalálható, és segít abban, hogy ébren maradjunk, a képernyőkön keresztül minket érő túlzott mennyiség fáradt vagy égő szemeket okozhat.
A kék fényt részben kiszűrhetjük speciális tükröződéscsökkentő bevonatokkal, így csökkentve a minket érő kék fény napi mennyiségét. A Hoya BlueControl például egy ilyen bevonat, amely semlegesíti a kék fényt és megakadályozza a szemfáradtság kialakulását.

Fényresötétedő lencse az UV-sugarak ellen

A Hoya Sensity fényresötétedő lencséi nagyon gyorsan alkalmazkodnak a különböző fényviszonyokhoz, így viseletük nagyon kényelmes gyermekek számára is. A gyermekek szeme sokkal érzékenyebb az UV-A és UV-B sugarakra, ezért az ő szemvédelmükre még nagyobb hangsúlyt kell fektetnünk.


A Hoya Sensity fényresötétedő lencsék előnyei:

Kültéren pillanatok alatt besötétednek
Beltéren gyorsan kivilágosodnak és tökéletes átlátszóságot érnek el
Teljes UV-védelmet biztosítanak

A PNX, BlueControl és Sensity termékek mellett a Hoya számos olyan terméket kínál, amely segíti a gyermekek éles látását, és ugyanakkor a lehető legjobban alkalmazkodik a gyermekek speciális látásigényeihez. A Hoya termékpalettájában a legvékonyabb szemüveglencse alapanyagok, prémium tükröződéscsökkentő bevonatok,valamint fotokromatikus és színezett lencsék széles választéka egyaránt megtalálható. Termékeink segítik a gyermekeket abban, hogy a lehető legtisztábban láthassák a világot!

Hoya Kids szemüveglencsék


A gyermekkor igényeire szabva

Ultra könnyű – Törés- és ütésálló – Megbízható

Törés- és ütésálló lencsék aktív gyerekeknek

A gyerekek rendkívül aktív életet élnek, ezért fontos, hogy gondoskodjunk szemük megfelelő védelméről, a nap minden percében.
Az aktív gyerekeknek megbízható, törés- és ütésálló szemüvegre van szükségük.
Az ultra vékony Trivex alapanyagból készülő PNX szemüveglencsék rendkívül erősek, törés- és ütésállóak és gyakorlatilag törhetetlenek!

Védje gyermeke szemét az UV sugaraktól!

Csakúgy, ahogy naptejjel védjük a gyerekek bőrét a leégéstől, ugyanúgy meg kell védeni szemüket is a Nap káros UV sugaraitól.
Az emberi szem nem képes kiszűrni az UV sugarakat, így a gyerekek szeme is
erősen ki van téve az UV sugárzás káros hatásainak.
A PNX szemüveglencsék megvédik a gyerekek érzékeny szemét azáltal, hogy 100%-ban kiszűrik a káros UV sugarakat!


Vékony és könnyű szemüveglencsék gyerekeknek

A gyerek esetében – kisebb fejméretük miatt – a szemüvegviselés nagyobb kihívást jelent, mint a felnőttek esetében.
A hagyományos szemüveglencsék gyakran túl nagyok és nehezek, ezért nem megfelelőek a gyerekek számára.
A PNX szemüveglencsék azonban rendkívül vékonyak és ultra könnyűek, így a gyerekek szinte észre sem veszik majd, hogy szemüveget viselnek.
A PNX lencsével készült szemüveg a helyén marad, és nem csúszik le a gyerekek orráról, még mozgás közben se.

Tiszta, éles látás felfedezésekhez

A gyerekeknek tiszta, éles látásra van szükségük, hogy az élet minden területén jól boldoguljanak:

Olvasás (pl. könyv vagy az iskolában a tábla) és számítógép használat közben
Kül- és beltéri játékok, sportolás, videó játékok során
A PNX szemüveglencsék felülmúlhatatlan optikai tisztaságot biztosítanak viselőjüknek, így a gyerekek tisztábban és élesebben látnak majd!

A PNX szemüveglencséket speciálisan úgy alakították ki, hogy a gyermekkor összetett igényeinek 100%-ban megfeleljenek!

A szemüveg ápolása és védelme
Fontos szerepük van a szülőknek abban, hogy ösztönözzék gyermeküket a szemüveg mindennapi viselésére és ápolására. Ily módon a szülők közvetlenül hozzájárulnak gyermekük éles látásához rövid és hosszú távon is.
Ennek a folyamatnak a része a szülők és a gyermek betanítása arra, hogy hogyan ápolják megfelelően a szemüveget.

A kutatási eredmények alátámasztják a szakértők (mint például az optikus vagy optometrista) által nyújtott szaktanácsadás szerepét. Ez a tudás segít abban, hogy a gyerekek a lehető legtöbb előnyét élvezzék a szemüveg viselésének, az első pillanatától kezdve. A gyakorlatban azonban a gyermekek sokszor nem igazán vannak tisztában azzal, hogyan bánjanak a szemüvegükkel. Például nem a tokban tárolják, lencsével lefelé teszik le az asztalra, és nem tisztítják megfelelően. A szemüveg ápolásának elhanyagolása miatt elferdülhet a keret vagy megsérülhetnek a lencsék, és ekkor már nem érjük el a szemüveggel a kívánt hatást.

Egy, a szemüveget viselő gyermekek szüleinek bevonásával végzett felmérés szerint, a válaszadók 78%-a gondolja úgy, hogy gyermeke tudja, hogyan bánjon a szemüvegével. Ugyanakkor a felmérés eredményei alapján ez úgy tűnik, nincs így.

A legtöbb gyermek a szemüvegét időről időre leejti (66%), egy kézzel veszi le (55%), ujjával vagy ruhájával tisztítja meg a lencsét (55%), és nem tárolja a tokjában (54%). Sajnos, számos szülő jelezte, hogy a betanítás hiánya a szemüveg hanyag ápolásának elsődleges oka.

Hoya garancia


A Hoya széleskörű garanciát biztosít termékeire vonatkozóan.
A Hoya PNX és Sensity szemüveglencséire, illetve csúcsminőségű tükröződéscsökkentő felületkezeléseire a következő garanciák vonatkoznak:

PNX 1.53 ALAPANYAG GARANCIA

Garancia időtartama: 1 év

A garancia a Hoya PNX 1.53 alapanyagú szemüveglencsékre vonatkozik.
A garancia a lencse törése, repedése esetén, a garanciális időn belül érvényesíthető. A sérült lencsét a Hoya kicseréli az eredetivel megegyező paraméterű lencsére.

GYÁRTÁSI GARANCIA

Hoya felületkezelésekre vonatkozó garancia

Amennyiben az Ön szemüvegén található felületkezelés állapota (minősége), rendeltetésszerű használat mellett, a garanciális időn belül minőségileg kifogásolhatóvá válik, akkor a Hoya kicseréli a lencsét az eredetivel megegyező korrekciós értékben.

Garancia időtartama: 3 év
a következő felületkezelésekkel ellátott termékeinkre:
Hi-Vision LongLife
Hi-Vision LongLife BlueControl
Hi-Vision LongLife UV Control

Garancia időtartama: 2 év
a következő felületkezeléssel ellátott termékünkre:
Super Hi-Vision

Garancia időtartama: 1 év
a következő felületkezelésekkel ellátott termékeinkre:
Hard Hi-Vision Aqua
Hoya Hard Coat

TELJES ELÉGEDETTSÉGI GARANCIA

Garancia időtartama: 2 hónap

A garancia a Hoya Sensity fényresötétedő lencsékre vonatkozik.

Sensity fényresötétedő lencse vásárlása esetén, amennyiben Ön nem elégedett a vásárolt lencse működését illetően, a vásárlást követő 2 hónapon belül a Hoya visszatéríti a Sensity fényresötétedő opció árát, és kicseréli a lencsét az eredetivel megegyező minőségű és korrekciós értékű fehér lencsére.