Essilor

Essilor

Az Essilor története

Az Essilor több, mint 100 éve dolgozik azon, hogy innovációs tevékenységét a szemüvegviselők szolgálatába állítsa.

Az Essilor története a 20. század elejére nyúlik vissza, amikor a francia optikai piacot 2 meghatározó jelentőségű, szerte a világon domináns optikai nagyvállalat uralta: az Essel és a Silor.

Mindkét cég korábbi technológiai újításai hozzájárultak ahhoz, hogy az Essilor csoport máig vezető a szemüveglencse gyártás területén. A Varilux multifokális (progresszív) lencse feltalálása 1959-ben az Essel, míg az Orma 1000 műanyag lencse feltalálása ugyanebben az évben a Silor nevéhez fűződik. Az innováció napjainkban is meghatározó eleme az Essilor csoport stratégiájának: évi 150 millió eurót költ kutatás-fejlesztésre (K+F) és több, mint 200 új terméket vezet be évente.

1972-ben a több évtizeden át tartó versengés után a két cég úgy döntött, egymást kiegészítve egyesíti felbecsülhetetlen értékű tapasztalatait a szemüveglencse gyártás terén, és közös erővel létrehoz egy erős, versenyképes vállalatot. Így 1972. január 1-jén a két vállalat egyesülése révén megalakult az Essilor, melynek dolgozói azóta is fő feladatuknak tekintik, hogy világszerte segítsenek a látásproblémákkal küzdő embereken. 2007-ben létrehozták az Essilor Vision Foundation-t (Essilor Alapítvány a Látásért), mely azóta több, mint 70 000 gyermeken végzett szemvizsgálatot és mintegy 15 000 pár szemüveget adományozott a rászorulóknak.

A “Küldetésünk a Tökéletes Látás” ars poetica híven tükrözi a cégcsoport eddig megélt gazdag történelmét, ugyanakkor meghatározza a jövő útját is.

A cég története időrendben

1849  Párizs Marais negyedében megalakul a szemüvegkeret készítők szövetsége, ebből jön létre 1962-ben az Essel.
1931  A Lissac testvérek által Párizsban létrehozott Lissac Csoport 1969-ben Silor-rá alakul.
1959 Az Essel bemutatja a Bernard Maitenaz által kifejlesztett Varilux multifokális (progresszív) lencsét. Ugyanebben az évben a Silor bevezeti az Orma 1000 műanyag lencsét.
1972 Az Essilor megalapítása az Essel és a Silor egyesítésével.
1975 Az Essilor bevezetése a párizsi tőzsdére.
1979 Az első Essilor gyártóegység létrehozása Ázsiában, a Fülöp-szigeteken.
1983 Együttműködés a Cartier céggel luxus szemüvegkeretek tervezése és gyártása terén.
1988 A Varilux Multi-Design (VMD) multifokális (progresszív) szemüveglencse bevezetése.
1991 Az amerikai PPG vállalattal közösen létrehozott vegyesvállalat elkezdi gyártani a fényre sötétedő műanyag Transitions lencséket.
1992 A Crizal felületvédelem lehetővé teszi tükröződésmentes, szennyeződés- és portaszító, vízlepergető és karcálló szemüveglencsék forgalmazását.
1995 Az Essilor bekerül a CAC 40 részvényindexbe. A Gentex felvásárlásával 1998-ban lehetővé válik az Airwear polikarbonát lencsék gyártása.
1999 A Nikon céggel kötött megállapodás további kiváló teljesítményű lencsék gyártását teszi lehetővé.
2003 A Varilux Ipseo bevezetése igazi áttörés a személyre szabott multifokális (progresszív) lencsék terén.
2006 A Varilux Physio – Nagy Felbontású Látásélményt nyújtó multifokális (progresszív) lencsék bevezetése.
2007 Az Egyesült Államokban megalakul az Essilor Vision Foundation (Essilor Alapítvány a Látásért).
2009 Megérkeznek az Xperio polarizált lencsék és Mr Blue.
2010 Az Eyecode termékek bevezetése, ami újabb lépés a szemüveglencsék személyre szabása terén.
2011 A szemüveglencsék új generációjának, az Optifog páramentes lencséknek a megalkotása.
2012 Az Essilor Csoport megalakulásának 40. évfordulója.

Az Essilor, mint globális vállalat

Az Essilor a világ vezető szemüveglencse gyártója. A világ 54 országában jelen lévő csoport sikerének titka az az innovációs stratégia, amely több, mint 160 éve meghatározza tevékenységét.

A tervezéstől a gyártásig, a cégcsoport szemüveglencsék széles választékát fejleszti folyamatosan a szemproblémák korrigálására és a szem védelmére. Küldetése, hogy a világ minden részén, mindenki számára lehetővé tegye az igényeit legtökéletesebben kielégítő szemüveglencsék viselését. Ezért évente 150 millió eurót költ kutatásra és fejlesztésre (K+F), ezáltal biztosítva az egyre növekvő hatékonyságú termékeket.

Az Essilor vezető márkái a Varilux®, a Crizal®, az Optifog® és az Xperio® .

Az Essilor az optikai piacon világvezető innovációban*

Több, mint 160 éve helyezi az Essilor stratégiájának középpontjába az innovációt.A csoport évente 150 millió eurót költ kutatásra és fejlesztésre (K+F) és mintegy 550 kutatót foglalkoztat világszerte 3 Innovációs és Technológiai Centrumában.

Partnerhálózatán keresztül, mely egyetemeket, ipari csoportokat valamint kis- és középvállalatokat foglal magába, az Essilor termékei, szolgáltatásai és marketing stratégiája szintjén is alkalmazza az innovációs technikákat.

Az innováció iránti elkötelezettség azt is jelenti, hogy a szemüvegviselők és igényeik egyaránt a középpontba helyeződnek, amint az a Live Optics programban is történik.

Az állandó megújulásért folytatott harc garantálja, hogy vevőinknek mindig a legmagasabb minőségű termékeket és szolgáltatásokat nyújthassuk.

*Az Essilor az optikai piacon egyedülállóként a 23. helyen szerepelt a Forbes magazin 2013. évi TOP 100-as leginnovatívabb cégek listáján.

A világ vezető szemüveglencse gyártójaként számunkra mindig a vásárlók voltak a legfontosabbak. Már több, mint 160 éve dolgozunk azon, hogy éles, tiszta látást biztosítsunk mindenki számára – és azt kell mondanunk, hogy nagyon szeretjük ezt a feladatot.

Mélyen elkötelezettek vagyunk a kutatás és innováció irányában, elsődleges célunk, hogy a legjobb, legszebb, legkényelmesebb és legtartósabb korrekciós szemüveglencséket kínálhassuk vásárlóinknak. Az Essilor-ra hagyományosan jellemző tökéletesség és technológiai újítások iránti vágy professzionális szakemberek alkotta szenvedélyes menedzsmenttel párosul. Mindez azt eredményezi, hogy minden egyes vásárlónk számára tökéletes minőséget nyújtunk.
Az Essilor márkázott szemüveglencséi kizárólag a szemüvegviselők jóváhagyásával kerülnek bevezetésre, ami azt jelenti, hogy minden új fejlesztést először független fél által jóváhagyott viselői teszteknek vetnek alá.

Az Essilor Magyarországon

Az Essilor Optika Kft. 1990-ben alakult Magyarországon. A budapesti központú cég termékeit immár több mint két évtizede a magyar vásárlóközönség is nagy megelégedéssel viselheti.

Az Essilor fő célja a vevőink által megkívánt legmagasabb minőségű termékek és olyan kapcsolódó szolgáltatások nyújtása, amelyek illeszkednek a kor igényeihez, elvárásaihoz.

Az Essilor szemüveglencsék csúcsminőséget képviselnek a magyar optikai üzletek palettáján. Termékeink kínálatát mindig úgy alakítjuk ki, hogy az egészséges látás jegyében olyan megoldásokat tudjunk ajánlani vásárlóinknak, melyek tökéletesen alkalmazkodnak egyedi igényeikhez.

Küldetésünk a Tökéletes Látás, amely egyben a vállalat ars poetica-ja is. Mi nem csak szemüveglencsét készítünk, hanem a legjobb megoldást keressük azért, hogy mindenki a maga szépségében és természetességében lássa a világot.

A szemüvegviselők jóváhagyásával
      Az Essilor márkázott szemüveglencséi kizárólag a
szemüvegviselők jóváhagyásával kerülnek bevezetésre, ami azt
jelenti, hogy minden új fejlesztést először független fél által
jóváhagyott viselői teszteknek vetnek alá.*

Bár a szemüveglencsék külsőre nagyon egyformák, mégsem készül minden lencse ugyanúgy. Kizárólag az Essilor szemüveglencséit tesztelik valamint értékelik rendszeresen olyan szemüvegviselők, mint Ön.

Az Essilornál a lencsék tervezése mindig a viselői igények alapos átgondolásával és megértésével kezdődik.

*2004 óta az Essilor rendszeresen viselői teszteket végeztet vezető márkáin, azaz a Varilux, Crizal és Xperio lencséken a piaci bevezetés előtt.

Lencsealapanyagok

Vékony – Erős – Tartós. Ahogy a szemüvegkeretek is többféle anyagból készülnek – fém, műanyag és egyéb anyagokból – a szemüveglencse alapanyagok is különbözők lehetnek. A lencse alapanyaga nagymértékben meghatározza a lencse súlyát, tartósságát és esztétikusságát. Mindig kérje optikusa segítségét, hogy segítsen az Ön életvitelének, receptértékének és keretválasztásának a leginkább megfelelő alapanyag kiválasztásában!

Lineis : A legvékonyabb Essilor szemüveglencse, mely erős korrekció esetén elengedhetetlen
Ultravékony szemüveglencse erős korrekció esetére

 • A leglaposabb és legvékonyabb szemüveglencsénk (50%-kal vékonyabb a hagyományos szemüveglencséknél)
 • Pillekönnyű – viselése nem hagy nyomot az orron vagy a fül mögött
 • A Lineis lencsék nagyon magas korrekció esetén sem változtatják meg a szem méretét, legyen szó akár rövidlátásról (amikor a hagyományos szemüveglencse kicsinyíti a szemet) akár távollátásról (amikor a hagyományos lencse nagyítja a szemet)

 

                      myopia                                   hypermetropia
   
   hagyományos szemüveglencse    hagyományos szemüveglencse                    Lineis 1.74
 • 100% UV sugárzás elleni védelem
 • A Lineis lencséket teljes keretbe és damilos keretbe javasoljuk elsősorban, de 2012 innovációja eredményeképpen mostantól fúrt keretbe is illeszthetők. Érdeklődjön róla optikusánál és tapasztalja meg, milyen érzés lenne, ha nem viselne szemüveget!

A Lineis szemüveglencséket mindenkinek ajánljuk, aki előnyben részesíti az esztétikus, high-tech termékeket és erős korrekcióra van szüksége (presbyopia esetén is).

Stylis :Extravékony szemüveglencse, mely diszkrét és eleganciát kölcsönöz

Extravékony szemüveglencse, mely diszkrét és eleganciát kölcsönöz
 • Extra vékonyságának köszönhetően különösen diszkrét viselet
 • Esztétikus szemüveglencse, mely tökéletesen kiegészíti viselője stílusát
 • Minden receptérték, akár alacsony korrekció esetén is rendelhető
 • Minden keretbe javasoljuk, de különösen ajánljuk fúrt keretekhez
 • 100% UV sugárzás elleni védelem

Ajánljuk mindazoknak, akik érdeklődnek a divat iránt és kedvelik a high-tech termékeket.

Ormix: Vékonyított szemüveglencse minden helyzetre

Vékonyított szemüveglencse minden helyzetre

 

 • Nagyon kényelmes szemüveglencse kitűnő optikai teljesítménnyel
 • Minden receptérték esetén rendelhető
 • Minden keretbe (teljes, damilos vagy fúrt) javasoljuk
 • 100% UV sugárzás elleni védelem
 • Megbízható szemüveglencse, Ön sem fog benne csalódni!
Airwear: Maximálisan ellenálló és ultra könnyű szemüveglencse azoknak, akik aktív életet élnek

Maximálisan ellenálló és ultra könnyű szemüveglencse azoknak, akik aktív életet élnek, valamint gyermekek és idősek számára
 • Az Airwear szemüveglencsék biztonságos alapanyagból készülnek, 12-szer jobban ellenállnak az ütéseknek
 • 30%-kal könnyebbek és vékonyabbak, mint az alap műanyag lencsék, így az egész nap folyamán kényelmesen viselhetők, miközben kitűnő látásélességet biztosítanak
 • Az Airwear lencsék gyártása csökkentett vízfelhasználással és a hulladékanyagok újrahasznosításával történik
 • 100% UV sugárzás elleni védelem
 • Minden receptérték esetén rendelhető
 • Minden keretbe javasoljuk, különösen damilos és fúrt keretek esetén

Mindenki számára ajánljuk, aki biztonságra és kényelemre vágyik.

Különösen ajánljuk:

 • gyermekek részére (Airwear Junior lencsék)
 • sportolók számára (Sports_SOL-utions)

Legújabb fejlesztéseink kifejezetten gyermekek számára:

 

A Crizal Kids UV szemüveglencsék E-SPF értéke 25, ami a színezetlen lencsék esetén jelenleg elérhető legmagasabb UV védelmet jelenti. A könnyű, vékonyított, de ellenálló Airwear szemüveglencsék gyakorlatilag törhetetlenek. Emellett ezek a lencsék a Crizal rétegtől megszokott tükröződés-csökkentéssel és felületvédelemmel valamint könnyű tisztíthatósággal biztosítják a tiszta, éles látást az iskolában is.
Amennyiben gyermeke szemét a káros ibolya-kék fény ellen is védeni szeretné, a Crizal Kids Prevencia lencséket ajánljuk.

Orma: Kiváló ár-érték arányú szemüveglencse mindekinek

Kiváló ár-érték arányú szemüveglencse
 • Könnyebb az üveg lencséknél
 • Alacsony korrekció esetén javasolt
 • Elsősorban teljes keretbe javasoljuk (damilos és fúrt keretekhez nem)

Mindenki számára ajánljuk, aki jó ár-érték arányú szemüveglencsét szeretne.

UV védelemmel ellátott szemüveglencsék

A maximális UV védelemért** és a legmagasabb E-SPF értékért

Mindennapi viseletre 

 

Erős napsütésben 

A

EGYFÓKUSZÚ SZEMÜVEGLENCSÉK

Mit jelent az, hogy egyfókuszú szemüveglencse?

Az egyfókuszú szemüveglencse, amit “unifokális” lencsének is neveznek, olyan szemüveglencse, melynek teljes felületén ugyanannyi a dioptria lefutása. Az “egyszerű” látásproblémák korrigálására szolgál, mint a rövidlátás, távollátás vagy asztigmatizmus.

Az egyfókuszú lencsék kétfélék lehetnek:

  • szférikus felületű lencsék, melyek mindenki számára megfelelőek

aszférikus felületű lencsék, melyek laposabbak és esztétikusabbak, elsősorban azok számára, akiknek erősebb korrekcióra van szükségük

ESSILOR F-360. Prémium minőségű Személyre Szabott egyfókuszú szemüveglencse Nagy Felbontású Látásélménnyel, amely igazodik a kiválasztott kerethez és annak viselési körülményeihez.
Essilor f-360°
Nagy Felbontású Látásélmény Személyre Szabottan

Prémium minőségű Személyre Szabott egyfókuszú szemüveglencse Nagy Felbontású Látásélménnyel, amely igazodik a kiválasztott kerethez és annak viselési körülményeihez. A lencse tervezésekor figyelembe veszik a viselő fiziológiás adatait és keretviselési szokásait, így az egyedi felületkialakításnak köszönhetően tökéletes látáskomfortot biztosít viselőjének, miközben a lencse esztétikai megjelenése is jelentősen javul.

Az Essilor 360° előnyei mellett a Free Curve (Szabad görbületválasztás) technológia segítségével ezen lencsékkel további esztétikai előnyök érhetők el.

Ez azt jelenti, hogy az optikus szabadon választhatja meg a bázisgörbületet, azaz a lencse görbülete pontosan a szemüvegkeret ívéhez illeszthető. Emellett a lencse kalkulációjánál és gyártásánál figyelembe vett öt speciális paraméter segítségével olyan egyedi, személyre szabott lencse készíthető, amely tökéletesen alkalmazkodik viselőjéhez.

Essilor 360°
Üdvözöljük a Nagy Felbontású Látásélmény világában!

          

A hagyományos egyfókuszú lencsék általában kiválóan korrigálják a látást, de a látásminőséggel szemben megnövekedett igényeket nem mindig tudják kielégíteni, ugyanis előfordulhat, hogy a perifériás látás homályos vagy nem elég kontrasztos.

Az Essilor 360° egyfókuszú lencsék bevezetésével a fénytörési hibával küzdő szemüvegviselők végre megtapasztalhatják tevékenységeik során a valóban Nagy Felbontású Látásélményt, amely a tekintési iránytól és a felírt receptértéktől függetlenül élvezhető.

Az Essilor szabadalmaztatott, korszerű WAVE (hullámfront) technológiájának köszönhetően az Essilor 360° lencsék az alábbi előnyöket nyújtják:

 • Tisztább látásélmény és hihetetlenül éles kép akár alacsony megvilágítású körülmények között is
 • A közeli tárgyak még könnyebben megkülönböztethetők
 • Továbbfejlesztett színérzékelés és részletgazdag látásélmény akár alacsony megvilágítású körülmények között is

Az Essilor 360° termékpaletta:

Az Essilor 360º szemüveglencsék Eyecode opcióval kérhetők, ami 5-ször precízebb látásélményt tesz lehetővé szemerőltetés nélkül*.

*Hagyományos – nem Eyecode-dal rendelt –  Essilor szemüveglencsékhez képest.

Essilor 360 .Az Essilor 360° egyfókuszú lencsék bevezetésével a fénytörési hibával küzdő szemüvegviselők végre megtapasztalhatják tevékenységeik során a valóban Nagy Felbontású Látásélményt, amely a tekintési iránytól és a felírt receptértéktől függetlenül élvezhető.
Essilor egyfókuszú szemüveglencséi
Essilor egyfókuszú szemüveglencsék. Az Essilor egyfókuszú szemüveglencséi számos alapanyagon elérhetők, ami nem csak a lencsék esztétikus vékonyságát valamint ellenállóképességét biztosítja, hanem a lencsék súlyát is meghatározza.

Az Essilor egyfókuszú szemüveglencséi számos alapanyagon elérhetők, ami nem csak a lencsék esztétikus vékonyságát valamint ellenállóképességét biztosítja, hanem a lencsék súlyát is meghatározza. A korrekció nagyságától, a viselő életvitelétől és igényeitől függően az alábbi szemüveglencsék ajánlhatók:
High-tech lencseválaszték:

 • Lineis: a legvékonyabb Essilor lencse, mely erős korrekció esetén elengedhetetlen
 • Stylis: szupervékony, könnyű és esztétikus lencse az elegancia kedvelőinek

Modern lencseválaszték:

 • Ormix: vékonyított szemüveglencse minden helyzetre
 • Airwear: maximálisan ellenálló és ultra könnyű szemüveglencse azoknak, akik aktív életet élnek

Alap lencseválaszték:

 • Orma: kiváló ár-érték arányú szemüveglencse mindekinek

Felületkezelések

A legfejlettebb technológiákra támaszkodva megalkotott többrétegű anti-reflex felületvédelmek, amelyeket az Essilor szemüveglencsékre alkalmazunk, kitűnő látáskomfortot biztosítanak a szemüvegviselők számára.

Hozza ki a legtöbbet szemüvegéből a megfelelő felületvédelem kiválasztásával!

Crizal Prevencia
Tartós védelem a szem egészségéért
Crizal Prevencia Tartós védelem a szem egészségéért

 

 

AZ UV SUGÁRZÁS ÉS A KÉK FÉNY MINDENHOL JELEN VAN

Időjárástól függetlenül (napsütéses vagy felhős időben, esőben vagy hóban) az UV sugárzás és az ibolya-kék fény káros a szemünk egészségére.

Bármilyen helyiségben is vagyunk, az ibolya-kék fénynek káros hatása van szemünkre. Az ibolya-kék fény a LED lámpák és a fluoreszkáló fényforrások fényének alkotóeleme, melyet a legtöbb modern készülék kijelzője (számítógép, táblagép, okostelefon stb.) kibocsát magából.

VÉDEKEZZEN ELLENE AZ ÉV MINDEN NAPJÁN!

A LEGÚJABB CRIZAL INNOVÁCIÓ SZELEKTÍV FÉNYSZŰRŐ RÉTEGGEL

1. Megelőzi a szem idő előtti öregedésének kialakulását azáltal, hogy képes a káros sugárzás szelektív kiszűrésére.Csökkenti az ibolya-kék fénynek való kitettséget és ezzel jelentősen növeli a retinasejtek élettartamát(1)
25-Ször jobban védi a szemet, mint UV védelem nélkül. Ez a legjobb, színezetlen lencséken elérhető UV védelem az Essilortól.(2)

2. Segít megőrizni általános jó közérzetünket a létfontosságú látható fény átengedésével, melynek kiemelkedő szerepe van az alvás és ébrenlét, hangulatunk és kognitív teljesítményünk szabályozásában.

3.
Tartósan optimális látásélményt biztosít az éles, tiszta látás 5 ellenségével szemben:

A FÉNYNEK ALAPVETŐ SZEREPE VAN MINDENNAPI ÉLETÜNKBEN

 • Elengedhetetlen a látáshoz: környezetük megfelelő érzékeléséhez, a formák, részletek, színek megtapasztalásához.
 • És hozzájárul általános jó közérzetünkhöz: az alvás és ébrenlét szabályozásához, hangulatunkhoz és kognitív teljesítményünkhöz.

AZ ÉLETHOSSZIG TARTÓ EGÉSZSÉGES LÁTÁSÉRT VÉDJE SZEMÉT MÁR MA!

(1)    A Crizal Prevencia szemüveglencsék a káros kék fény 20%-át kiszűrik, ezáltal 25%-kal csökkentik a retinasejtek pusztulását. A kék fény szűrésének aránya ettől kismértékben eltérő lehet a lencsealapanyag függvényében. Az Essilor és a Paris Vision Institute által végzett in vitro tesztek során retina pigment hámsejteket tettek ki kék fénynek, így reprodukálva a 40 éves emberi szem napfénynek való kitettségét.
(2)    Az Essilor által létrehozott és független harmadik fél által jóváhagyott új index-szel mérve, amely a szemüveglencse által nyújtott teljes (első és hátsó oldali) UV védelmet fejezi ki. E-SPF=25 minden Crizal Prevencia lencse esetén, kivéve az Essilor Orma®, ahol E-SPF=10. Az E-SPF érték kizárólag azt mutatja, hogy a lencse milyen mértékben szűri ki az UV sugarakat, ugyanakkor nem vesz figyelembe olyan külső változókat, mint pl. az arc formája, a keret formája vagy a szemüvegviselés pozíciója.

Ibolya-Kék fény elleni védelem.Tartós védelem a szem egészségéért
Ibolya-kék fény elleni védelem

Az Essilor és a Paris Vision Institute kiemelkedő felfedezése

Napjainkban az időskori makuladegeneráció és szürkehályog egyre nagyobb veszélyt jelent világszerte. Ezek a betegségek jelenleg több, mint 350 millió embert érintenek és számuk az elkövetkező 30 évben megduplázódhat a népesség elöregedése következtében.

Az Essilor és a Paris Vision Institute egy 4 éves kutatási program keretében vizsgálta a káros fénysugarak szemre gyakorolt hatásait. A párizsi intézet egyike Európa legnagyobb látással és a látás egészségével foglalkozó kutatóközpontjainak. A Sahel professzor vezetésével végzett 2 éves kutatómunka eredményeként az Essilor és a Paris Vision Institute közös csapata nagyfokú pontossággal meg tudta határozni a látható fény spektrumának azt a részét, amely ártalmas a retina sejtjeire.

A nap és különböző mesterséges fényforrások (LED lámpák, számítógépek, okostelefonok) által kibocsátott kék fény – a látható fény spektrumának 380-500 nm hullámhossz közé eső része – jótékony hatással van az emberi szervezetre, különösen annak belső biológiai órájára. Ugyanakkor a szemre kifejezetten káros lehet ennek a fénynek bizonyos hullámhossza. Azért, hogy meghatározzuk a spektrumnak azt a részét, ami károsítja az emberi retinát, a kutatócsoport egy teljesen új protokollt fejlesztett ki: a retina sejteken végzett (in vitro) tesztet, amely során annak érdekében, hogy meghatározzák a sugárzás káros hatásának mértékét a hullámhossz függvényében, a sejteket közeli fénybesugárzásnak teszik ki. Ez az optikai iparban egyedülálló teszt tette lehetővé annak felfedezését, hogy a retina sejtjeire a kék tartomány 415 és 455 nm közötti hullámhosszú része a legkárosabb (a spektrális sáv középpontja 435 nm +/- 20 nm).

A Crizal Prevencia csökkenti az időskori makuladegeneráció és
a szürkehályog kialakulásának kockázatát

Kétéves kutatói munka eredményeként az Essilor kifejlesztette a Crizal Prevencia szemüveglencséket, melyek kiszűrik azokat a hullámhosszú fénysugarakat, melyek a retinasejtek elváltozásáért felelősek, miközben a kék fény jótékony hatású sugarait átengedik. Mindezt a Light Scan technológia segítségével sikerült elérni, mely a fény szűrését szelektíven végzi:

 • a kék fény jótékony sugarait átengedi,
 • kiszűri a káros kék és ibolya sugárzást, melyek az időskori makuladegeneráció kialakulásához vezethetnek, valamint kiszűri a szürkehályog megbetegedések egyik legfőbb okozóját, az UV sugárzást is,
 • miközben a szemüveglencse tökéletesen átlátszó marad.

3,2 milliárd ember érintett világszerte

A visszafordíthatatlan szembetegségekkel vívott harc az egész populációt érinti, de legjobban azt a 1,3 milliárd gyermeket, akik sokkal érzékenyebbek a kék fényre és az UV sugárzásra, hiszen gyerekkorban a szem védelme még alacsonyabb mértékű és ezért minden látható fényt és az UV sugárzás nagy részét is átengedi a retináig. Ezen felül 1,9 milliárd 45 év feletti felnőttet érint különösen ez a kérdés, esetükben ugyanis a szervezet és így a szem természetes védekezőképessége az idő múlásával fokozatosan csökken. 2050-re 3,7 milliárd fő lesz 45 év feletti a világban.

Az Essilor folyamatosan azon dolgozik, hogy tovább segítse a szemüveget viselő vásárlókat a lehető legtökéletesebb látásélmény elérésében.
Optifog

Az egyik legáltalánosabb probléma, ami gyakran érinti a szemüveget viselőket, a pára. Elhomályosítja és akadályozza a tiszta látást, zavaró és elkerülhetetlen, ráadásul váratlanul jelenik meg.

Az Essilor áttörő megoldást talált erre a problémára: az exkluzív páramentes réteggel ellátott Optifog szemüveglencsét, melynek megalkotását intenzív Kutatás + Fejlesztés előzte meg.

Optifog Páramentesség és védelem a káros UV sugárzás ellen.

A pára akkor jön létre, amikor nedves környezetben gyorsan megváltozik a hőmérséklet. Ez bármikor megtörténhet a nap folyamán, de leggyakrabban az alábbi esetekben fordul elő:

Mikor jelenik meg a pára?

1. Változó környezeti viszonyok esetén:
Amikor a kinti hidegből meleg helyiségbe lépünk, vagy klimatizált, hideg helyiségből meleg és párás időbe megyünk ki.

Amikor buszra szállunk       Amikor kiszállunk az autóból

2. Beltérben:

Forró ital fogyasztásakor Forró étel fogyasztásakor Főzéskor
A mosogatógép vagy
a sütő kinyitásakor

3. A szabadban:

Kocogás közben Biciklizés közben

4. Munka közben:

Sebészként Tűzoltóként
Optifog lencsék

Az Optifog lencsék kiváló és tartós páramentességet biztosítanak.

Az OPTIFOG Smart Textile törlőkendő használata egyszerűbb, mint gondolná:

Az eredmény:

Valóban tartósan páramentes szemüveglencsék

 


Nincs torzítás vagy kontrasztvesztés
 

Az Optifog lencsék páramentesítő rétegének köszönhetően, az OPTIFOG Smart Textile törlőkendő mindennapos használata mellett az OPTIFOG szemüveglencsék nem párásodnak.

2 hasznos ápolási tanács az OPTIFOG törlőkendőhöz:

 • Ne mossa ki az OPTIFOG Smart Textile törlőkendőt, mert azzal eltávolítja belőle az aktiváláshoz szükséges összetevőket!
 • Az OPTIFOG szemüveglencsék langyos vízzel történő tisztítása után (vagy ha bármilyen folyadék pl. eső érte őket) az OPTIFOG Smart Textile törlőkendővel való aktiválás előtt feltétlenül szárítsa meg a lencséket!
Az Optifog lencsék mindenki számára ajánlottak, akit zavar szemüvege párásodása, és bármilyen fajta korrekció esetén rendelhetők.

A páramentességen kívül az Optifog lencsék az alábbi előnyökkel rendelkeznek:

*

*Az Essilor által létrehozott és független harmadik fél által jóváhagyott új index a lencse által nyújtott teljes UV védelem mértékét mutatja. E-SPF=25 értékkel rendelkezik minden Crizal Forte UV és Optifog lencse, kivéve az Essilor Orma (E-SPF=10).
Figyelem: a színezetlen szemüveglencsék nem helyettesítik a napszemüveglencséket, különösen nem a legnagyobb nyári napsütésben, hiszen a napszemüveglencsék nagyobb UV-védelmet és komfortosabb látást biztosítanak. Az Optifog Sun lencsék 50 fölötti E-SPF értékkel rendelkeznek.
Optifog Sun
A napszemüveglencsék Optifog UV-vel ellátva a páramentes Optifog lencsék valamennyi előnyével rendelkeznek:

 • Maximális UV védelem: E-SPF=50+*
 • Jobb látáskomfort napsütésben

*A Szem Napvédõ Faktor (E-SPF) az Essilor által létrehozott és független harmadik fél által jóváhagyott új index. E-SPF=25 értékkel rendelkezik minden Crizal Forte UV és Optifog lencse, kivéve az Essilor Orma (E-SPF=10). Minden Crizal Sun UV és Optifog Sun felületvédelemmel rendelkezõ napszemüveglencse E-SPF értéke 50+ feletti, kivéve az Essilor Orma (E-SPF=25).

 

Crizal UV

Tiszta, éles látás és kiváló UV védelem Crizal lencsével!
Az UV sugárzás mindenhol és mindenkor komoly veszélyt jelent, ezért szemünk védelme – akárcsak a bőrünké – elengedhetetlen!

Tekintse meg filmünket az UV sugárzás káros hatásairól!Ezért mostantól minden Crizal szemüveglencse az Essilor által biztosított legjobb UV védelmet* nyújtja kategóriájában, egy exkluzív UV szűrő rétegnek köszönhetően. Ez az UV szűrő réteg az UVA és UVB sugarak 100%-át kiszűri és a szemüveglencse hátsó felületéről a szembe visszaverődő UV sugarakat sem engedi a szembe.

Mostantól minden Crizal felületvédelemmel ellátott színezetlen szemüveglencse E-SPF=25* értékkel rendelkezik. Napszemüveglencsék esetén E-SPF=50+ (Crizal Sun UV felületvédelemmel).

Az egyes szemüveglencsék által nyújtott UV védelem mértéke nagyon különböző lehet. Az E-SPF index (Szem Napvédő Faktor) segít különbséget tenni a szemüveglencsék e téren nyújtott teljesítménye között. Az E-SPF=25 érték azt jelenti, hogy ilyen szemüvegben a szem UV védelme 25-szöröse a szemüveg nélkül elérhető UV védelemnek*.

Figyelem!
A színezetlen szemüveglencsék nem helyettesítik a napszemüveglencséket, különösen nem nyári, napsütéses időben. Megfelelő nagyságú szemüvegkerettel csökkenthető az oldalsó irányból közvetlenül a szembe érkező UV sugarak mennyisége, színezett szemüveglencsével csökken az erős fény intenzitása, polarizált napszemüveglencsével pedig az erős fény mellett a visszatükröződő fénysugarak okozta csillogás is csökkenthető. További információk a Napszemüveglencsék és színezések oldalon találhatók.

A Crizal legyőzi a tiszta látás 5 ellenségét:

Csillogás / Tükröződés csökkentése

Anti-reflex (tükröződés-csökkentő) réteg hiányában a lencse felületéről a fény egy része visszatükröződik a szembe. A Crizal lencsék esetében nincs ilyen visszatükröződés, ezáltal élénkebbek a kontrasztok és a szem sem fárad el annyira. A lencsén nem látszik a visszatükröződés, ami sokkal esztétikusabb látványt nyújt. Egy anti-reflex réteg nélküli szemüveglencsén keresztül nem mindig látni a viselő szemeit.


Szennyeződés-taszítás

A Crizal lencséket úgy kezelik, hogy taszítsák a vizet és az olajat, ezért állnak ellen a szennyeződéseknek és ujjlenyomatoknak, illetve ezért olyan könnyű tisztítani őket.


Karcállóság vagy felületkeményítés

Láthatatlan felületkeményítő rétegek biztosítják, hogy a mindennapi viselés során a lencsék ne karcolódjanak és ezáltal tisztább, élesebb látást nyújtsanak.


Portaszítás

Egy hagyományos szemüveglencse letörlésekor negatív töltés keletkezik a lencse felületén, ami még jobban vonzza a port. A Crizal lencsék esetén nem képződik ilyen töltés, ezért a porszemcsék nem tapadnak a felületére.


Vízlepergetés

A Crizal lencsék vízlepergető felülete megakadályozza a víz szétterjedését a lencse felszínén. A víz apró cseppekké áll össze és könnyedén lepereg a lencse felületéről, míg hagyományos lencsék esetén a víz szétterjed és hozzátapad a lencse felületéhez.

 

Tiszta, éles látás Crizal szemüveglencsével

A Crizal szemüveglencsék teljes választéka kiváló UV védelmet nyújt, miközben legyőzi a tiszta látás 5 ellenségét is. Az alábbi táblázatban összefoglaltuk az elérhető lehetőségeket, melyek mindegyike továbbfejlesztett teljesítményt és kiemelkedő minőséget hordoz:*A Szem Napvédő Faktor vagy E-SPF az Essilor által létrehozott és független harmadik fél által jóváhagyott index, amely a szemüveglencse által nyújtott teljes (első és hátsó oldali) UV védelmet fejezi ki. E-SPF=25 értékkel rendelkezik minden Crizal UV és Optifog szemüveglencse, kivéve az Essilor Orma (E-SPF=10). Az E-SPF érték kizárólag azt mutatja, hogy a lencse milyen mértékben szűri ki az UV sugarakat, ugyanakkor nem vesz figyelembe olyan külső változókat, mint pl. az arc formája, a keret formája vagy a szemüvegviselés pozíciója.
**Minden Crizal Sun UV és Optifog Sun felületvédelemmel ellátott napszemüveglencse E-SPF értéke 50 feletti, kivéve az Essilor Orma (E-SPF=25).

Mindezek mellett kifejlesztettünk két olyan speciális terméket is,
melyeket kifejezetten gyermekek számára ajánlunk:

A Crizal Kids UV szemüveglencsék E-SPF értéke 25, ami a színezetlen lencsék esetén jelenleg elérhető legmagasabb UV védelmet jelenti. A könnyű, vékonyított, de ellenálló Airwear szemüveglencsék gyakorlatilag törhetetlenek. Emellett ezek a lencsék a Crizal rétegtől megszokott tükröződés-csökkentéssel és felületvédelemmel valamint könnyű tisztíthatósággal biztosítják a tiszta, éles látást az iskolában is.
Amennyiben gyermeke szemét mindezek mellett a modern digitális eszközök által kibocsátott káros ibolya-kék fénytől is védeni szeretné, a legújabb fejlesztésű Crizal Kids Prevencia szemüveglencséket ajánljuk.

Crizal Transitions
Kettős védelem az UV sugárzás és az erős fény ellen
Szemünk hihetetlenül érzékeny az UVA és UVB sugárzásra, mely szürkehályogot és más szembetegségeket okozhat, ezáltal veszélyeztetve szemünk világát. Az erős fény hatására szemünkben diszkomfort érzés és akár fájdalom is kialakulhat.

Az új Crizal Transitions szemüveglencsék védelmet nyújtanak a veszélyes UV sugarak ellen és közben tökéletesen alkalmazkodnak a változó fényviszonyokhoz.

Kiváló UV védelem(1)

A Crizal Transitions szemüveglencsék legújabb generációja kiváló UV védelmet nyújt a mindennapokban az E-SPF=25 értéknek köszönhetően, ami azt jelenti, hogy ilyen szemüvegben a szem UV védelme 25-szöröse a szemüveg nélkül elérhető UV védelemnek.

A legjobb technológia a szembe jutó fény szabályozására(2)

A forradalmian új Chromea7™ technológiának köszönhetően az új Crizal Transitions szemüveglencsék érzékenyebben reagálnak az indirekt napsütésre, ezért még magasabb fokú védelmet nyújtanak.

Tökéletesen tiszta, éles látásélmény bármilyen fényviszonyok között

A Crizal Transitions szemüveglencsék tartósan tiszta látásélményt nyújtanak, mert megvédenek az éles látás 5 ellenségével szemben (lásd: Crizal) miközben védik szemünket a káros UV sugaraktól is.

Nincs káros UV sugárzás    Nincsenek karcok     Nincsenek ujjnyomok      Nincs por       Nincsenek vízcseppek        Nincs tükröződés

A Crizal Transitions szemüveglencséket gyermekek, felnőttek és idősek számára is ajánljuk

A Crizal Transitions szemüveglencsék bármely korosztály számára megoldást jelentenek, kényelmet és védelmet nyújtanak a mindennapokban. Különösen javasoljuk gyermekek számára, mert az ő szemük sokkal érzékenyebb a napsugárzás káros hatásaira, hiszen szemlencséjük csak 12 éves korukra fejlődik ki teljesen.

Elérhető változatok

A Crizal Transitions lencsék rendelhetők barna, szürke és szürkészöld színben, minden alapanyagra és receptértékre (egyfókuszú, bifokális és Varilux multifokális) és bármilyen keretbe beilleszthetők, még a legdivatosabb keretekbe is.

Ha Ön többre vágyik, tekintse meg demo lencséinket, illetve kérdezze optikusát a Crizal Transitions szemüveglencsékről!

Próbálja ki Ön is!

10-ből 9 szemüvegviselő elégedett az új Crizal Transitions szemüveglencsével(3)

(1) A Crizal Transitions szemüveglencsék az elérhető legjobb UV védelemet nyújtják hagyományos, anti-reflex réteggel ellátott színezetlen és fényre sötétedő szemüveglencsékkel összehasonlítva az Essilor által létrehozott és független harmadik fél által jóváhagyott új E-SPF index (Szem Napvédő Faktor) alapján, amely a szemüveglencse által nyújtott teljes (első és hátsó oldali) UV védelmet fejezi ki. Az E-SPF érték kizárólag azt mutatja, hogy a szemüveglencse milyen mértékben szűri ki az UV sugarakat, ugyanakkor nem vesz figyelembe olyan külső változókat, mint pl. az arc formája, a keret formája vagy a szemüvegviselés pozíciója.
(2)  A Transitions termékei közül.
(3) Független harmadik fél által végzett viselői teszt a Crizal Transitions VII-ről 120 szemüvegviselő részvételével 2012-ben Franciaországban. Az elégedett viselők arányának meghatározása egy 10 pontos skálán az 5-öt vagy annál magasabb értéket megjelölők aránya alapján történt.

XTRActive


A Crizal Transitions XTRActive olyan új, alkalmazkodó szemüveglencse, amely kültéren extra sötétre színeződik, gépkocsiban is használható, és beltérben kellemes világos árnyalatot vesz fel.

A Crizal Transitions lencsék az alábbi előnyöket nyújtják:


EXTRA sötét árnyalat:
Kültéren, napfényes időben akár normál napszemüveg sötétségűre is be tud sötétedni.

EXTRA kényelem:
Vezetés közben, a szélvédő mögött is besötétedik.

EXTRA komfortérzet:
Enyhe színárnyalat beltérben.

EXTRA védelem:
100%-os UVA és UVB sugárzás elleni védelem világos és sötét állapotban is.

EXTRA tiszta látás Crizal-lal:
Legyőzi a tiszta látás 5 ellenségét

A Crizal Transitions XTRActive lencsék szürke, barna és szürkészöld színben rendelhetők.

További részletekről érdeklődjön optikusánál!

Napszemüveglencsék és színezések

XPERIO™ Polarizált lencsék

                                                        
Az Xperio™ polarizált szemüveglencsék nem csak a napsugárzás és a zavaró csillogás ellen nyújtanak védelmet, hanem hozzájárulnak egy sokkal szebb világ megtapasztalásához is az alábbiaknak köszönhetően:

 • A zavaró és veszélyes csillogás kiszűrése
 • UVA és UVB sugárzás elleni védelem
 • Valós színérzékelés
 • Zavaró fények csökkentése – jobb látáskomfort
 • Tiszta, éles látás
 • Élethű kontrasztok
 • Kiváló karcállóság

Biztonság

Az Xperio™ polarizált szemüveglencsék csökkentik a reakcióidőt, ugyanis lehetővé teszik, hogy a vezető 80 km/órás sebességnél 7 méterrel (ami egy útkereszteződés átlagos hossza) hamarabb megálljon (1).

        
Hagyományos lencse                                                                            
Xperio lencse

(1) Az Institute for Vision, Manhattan Vision Associates – szemészeti és látáskutatási szövetség – által 2009-ben végzett kutatás “Kontrasztérzékelés és reakcióidő polarizált és színezett szemüveglencsében gépkocsi vezetésekor” címmel

Élethű színek

Az Xperio™ polarizált szemüveglencsék 75%-kal javítják a kontrasztérzékelést (2).

        
Hagyományos lencse                                                                            Xperio lencse

(2) 20 szemüvegviselő részvételével végrehajtott kutatás, mely során a polarizált szemüveglencséket nem polarizált szemüveglencsékkel hasonlították össze fényvisszaverődés esetén a kontrasztérzékenység mérése mellett –  Saint-Maur R&D

Xperio™ színezések

Egyszínű színezések

Xperio_uni.bmp

Átmenetes színezések

Xperio_gradi.bmp
Az Xperio™ polarizált szemüveglencsék a klasszikus barna, szürke és szürkészöld színek mellett már kékeslila, ibolya és égszínkék színben is rendelhetők – akár átmenetes változatban is – bizonyos egyfókuszú valamint Varilux multifokális lencsékre.

Az Xperio™ lencséket Crizal Sun UV felületvédelemmel ajánljuk, mely maximális UV védelmet biztosít erős napsütésben.

Legyen Önnek bármilyen szemproblémája, biztos lehet benne, hogy az Xperio napszemüveglencsékkel napos időben csak nyerhet!

ESSICOLOR színezett lencsék

Színezett szemüveglencse vagy napszemüveglencse?
Erre a kérdésre nem könnyű válaszolni, tekintve, hogy egy színezett szemüveglencse nem szükségszerűen napszemüveglencse is egyben.

Hogy segítsünk a választásban, megalkottuk az ESSICOLOR-t és benne összegyűjtöttük az összes Essilor által alkalmazott technológiát és színezést. A választásban nagy segítséget nyújthatnak az alábbi kategóriák, hiszen arra irányulnak, hogy Ön milyen helyzetben szeretné szemüvegét használni.

SUNprotection – napfény elleni védelem
Lássuk a színeket olyannak, amilyenek valójában!
A színezett lencséjű napszemüvegek megvédik a szemet a vakító csillogástól, de legtöbbjük megváltoztatja a színérzékelést. Ezért az Essilor kifejlesztette az exkluzív Suntints színeket, melyek megőrzik a természetes árnyalatokat, könnyen megszokhatók és élethűen adják vissza a színeket.


hagyományos színezett lencsével                            Essilor napszemüveglencsével

Minden Suntints színezés kétféle változatban rendelhető:

 • 5%-os fényáteresztésű lencsék (CE 4-es osztály) extrém napos időre
 • 15%-os fényáteresztésű lencsék (CE 3-as osztály) átlagos intenzitású napsütés esetén

 

CITYtrends – városi trend
Széles és kifinomult színválaszték

Light tints -Világos színek

Világos árnyalatú, enyhe színezés a mindennapi látáskomfort érdekében beltérben és kültéren.    

                   

   

ACTIVlife – aktív élet

A kiemelkedő teljesítményért
A jó kontrasztérzékelés és az optimális látáskomfort kiemelt fontosságú, amikor különböző szabadidős vagy sporttevékenységet végzünk.

 

Sport SOL-utions

Színezések a sportok szerelmeseinek

Miközben sportolunk, az információk 80%-a a szemünkön keresztül érkezik. A legtöbb sport gyors reakciót igényel, amihez nélkülözhetetlen a tökéletes látás, így a megfelelő szemüveglencse kiválasztása is kulcsfontosságú. Az Essilornál ezt pontosan tudjuk, ezért alkottuk meg a Sport SOL-utions lencséket speciálisan a különböző sport tevékenységekhez kifejlesztve.

Az Essilor Sport SOL-utions lencsék kiszűrik a szemre veszélyes kék fényt anélkül, hogy befolyásolnák a színérzékelést. A kék fény kiszűrésével javul a kontraszt és a látásélesség. Mindezeken túl a polarizált szűrő hozzáadásával a kellemetlen csillogás is kiküszöbölhető.

A Sport SOL-utions lencsék 6 féle színezést nyújtanak, melyeket kifejezetten mintegy 20 féle sporttevékenységhez fejlesztettek ki. Ezek a színezések Airwear lencsékre rendelhetők, melyek vékony, könnyű és hihetetlen ellenálló lencsék.

A Sport SOL-utions lencsék Crizal Sun-nal is rendelhetők.

MEDICALvision
Megelőzésre és célzott megoldásokra kifejlesztett színezések
Az UV sugarakhoz hasonlóan a kék fény (más néven HVE= High Visible Energy) is veszélyes a szemre. Magas energiája miatt a szem korai öregedésének egyik fő oka, illetve a makuladegeneráció kiváltó oka is lehet. A szemnek létezik egy saját védekezőmechanizmusa a kék fénnyel szemben, ami nem más, mint a melanin nevű pigment termelődése. Sajnálatos módon az életkor előrehaladtával a melanin termelődés csökken, 40 éves korunkra általában 20%-kal, míg 65 éves korunkra 50%-kal csökken a retinában lévő melanin.

Az Essilor kifejlesztette az Airwear Melanin lencsét, hogy optimális védelmet nyújtson szemének a napsugárzással szemben.

 

Airwear Melanin
  Az Airwear Melanin lencse szintetikus melanint tartalmaz, ezáltal kiszűri az UV sugárzás 100%-át és a kék fény 98%-át, megőrizve ezzel a retina egészségét.

Az Airwear Melanin lencsét ajánljuk:

 • Fényérzékenységben szenvedőknek
 • Azoknak, akik sok időt töltenek a napon
 • Azon szemüvegviselők számára, akik hosszú távon szeretnék megőrizni szemük egészségét és a szemkörnyéki bőr fiatalságát
E-mirror – a legújabb trendek kedvelőinek
Az e-mirror egy új, divatos tükrös hatású, 9 színben elérhető réteg, amely a teljesítmény és a vonzerő párosításával ideális választás a stílus- és trendkedvelők számára.
Választható színek:

Az e-mirror réteggel ellátott lencsék Crizal Sun UV felületvédelemmel rendelkeznek, így kiváló felületkeményítés, portaszító hatás és tükröződéscsökkentő hátsó oldal jellemzi őket.

Az e-mirror felületvédelem elérhető számos egyfókuszú és multifokális lencsére. A részletekről érdeklődjön az Essilor Partner Üzletekben!

Silver Shadow Clean Touch

A Silver Shadow Clean Touch olyan áttetsző tükrös hatású réteg, amely ötvözi a hatékonyságot és a stílust azáltal, hogy:

 • nem változtatja meg a lencse színét
 • kitűnő felületvédelemmel és hatékony szennyeződés taszító képességgel rendelkezik
 • tükröződéscsökkentő felületvédelmének köszönhetően optimális látáskomfortot biztosít

Felületkezelések színezett lencsékre

Crizal Sun UV
                                  

A Crizal Sun UV lencsék maximális biztonságot és kényelmet biztosítanak erős napsütésben (E-SPF = 50+*)

*A Szem Napvédõ Faktor (E-SPF) az Essilor által létrehozott és független harmadik fél által jóváhagyott új index. E-SPF=25 értékkel rendelkezik minden Crizal Forte UV és Optifog lencse, kivéve az Essilor Orma (E-SPF=10). Minden Crizal Sun UV és Optifog Sun felületvédelemmel rendelkezõ napszemüveglencse E-SPF értéke 50 feletti, kivéve az Essilor Orma (E-SPF=25).

Mindemellett a Crizal Sun UV szemüveglencsék magas szintű védelmet nyújtanak a tükröződéssel, a csillogással, a karcokkal és a szennyeződésekkel szemben.

Csillogás, visszatükröződés

A Crizal Sun UV lencsék azáltal, hogy csökkentik a kellemetlen csillogást,  biztonságot nyújtanak és növelik a látáskomfortot.

Szennyeződés taszítás

Felületkeményítés (karcállóság)

A szinte észrevehetetlen felületkeményítésnek köszönhetően a Crizal Sun UV lencsék tiszta látásélményt nyújtanak.

A Crizal Sun UV-t Xperio polarizált lencsékkel ajánljuk, hogy még biztonságosabb és élesebb látásélményben legyen része.

Optifog Sun
                     A napszemüveglencsék Optifog UV-vel ellátva a páramentes Optifog lencsék valamennyi előnyével rendelkeznek:

 • Maximális UV védelem: E-SPF=50+*
 • Jobb látáskomfort napsütésben

*A Szem Napvédõ Faktor (E-SPF) az Essilor által létrehozott és független harmadik fél által jóváhagyott új index. E-SPF=25 értékkel rendelkezik minden Crizal Forte UV és Optifog lencse, kivéve az Essilor Orma (E-SPF=10). Minden Crizal Sun UV és Optifog Sun felületvédelemmel rendelkezõ napszemüveglencse E-SPF értéke 50+ feletti, kivéve az Essilor Orma (E-SPF=25).

a

Gyermekeink látása

Minden szülő legnagyobb kincse gyermeke egészsége. De vajon eleget törődünk-e vele, kiterjed-e mindenre a gondoskodásunk?

Szemész szakorvosok tapasztalata alapján az Essilor néhány tanáccsal szolgál gyermekeink látásélességének megőrzése érdekében.

 • A gyerekek első szemészeti szűrővizsgálata 3 éves korig javasolt. Ha a családban magas fokú rövidlátás vagy távollátás ismeretes, illetve előfordult cukorbetegség vagy öröklődő szembetegség, fokozottan ajánlott a szemészeti szakvizsgálat.
 • A első néhány év a látás kialakulásában meghatározó időszak, így a szülőkre nagy felelősség hárul gyermekük jövőjének biztosításával. Az időben felismert fénytörési hibák sok esetben jól kezelhetőek, így elkerülhető a felnőttkori szemüvegviselés.

Gyermekeink számára kiemelten fontos a biztonság, ezért számukra kizárólag az Airwear biztonságos szemüveglencséit ajánljuk.

 

Bővebb információkért az Airwear lencsékről kattintson ide.

Bővebb információkért a Crizal felületvédelemről kattintson ide.

Miután gyermekeink szeme világa nagyon fontos a számunkra, kifejlesztettünk egy olyan speciális terméket, melyet kifejezetten gyermekek számára ajánlunk:

A Crizal Kids UV szemüveglencsék E-SPF értéke 25, ami a színezetlen lencsék esetén jelenleg elérhető legmagasabb UV védelmet jelenti. A könnyű, vékonyított, de ellenálló Airwear szemüveglencsék gyakorlatilag törhetetlenek. Emellett ezek a lencsék a Crizal rétegtől megszokott tükröződés-csökkentéssel és felületvédelemmel valamint könnyű tisztíthatósággal biztosítják a tiszta, éles látást az iskolában is.

 

A FÉNYNEK ALAPVETŐ SZEREPE VAN A GYERMEKEK ÉLETÉBEN

  • Elengedhetetlen a látásukhoz: segít nekik környezetük megfelelő érzékelésében, a formák, részletek, színek megtapasztalásában
  • Szükséges a fejlődésükhöz: a tiszta, éles látás hiánya tanulási problémákat okozhat a tiszta, éles látás hiánya tanulási problémákat okozhat

a tiszta, éles látás hiánya tanulási problémákat okozhat

 • Hozzájárul általános jó közérzetükhöz: hozzájárul az alvás és ébrenlét szabályozásához, hangulatuk alakításához és memóriájuk működéséhez

DE ÉRZÉKENYEBBEK IS A KÁROS FÉNY HATÁSAIRA

Miután a gyermekek szeme még fejlődésben van, a fény káros hatásai számukra még veszélyesebbek.

Az uv sugárzás és a kék fény hatásai összeadódnak és felnőttkorban gyorsíthatják a különböző szembetegségek kialakulását.

A Crizal Prevencia lencsék előnyei:

1. Kimagasló ibolya-kék fény szűrés gyermekek számára színezetlen lencséken

2. A legjobb UV védelem(1), mellyel a gyermekek szeme 25-ször jobban védett az UV sugárzással szemben, mint szemüveg nélkül

3. A létfontosságú látható fény kimagasló mértékű átengedése

4. Alegellenállóbb, szinte törhetetlen lencsealapanyagon is elérhető

5. Könnyen tisztítható (ujjnyomok, por, vízcseppek), ellenáll a karcoknak és tükröződéscsökkentő réteggel ellátott, hogy tartósan tiszta látásélményt nyújtson

CRIZAL PREVENCIA: MÁR MA VÉDI GYERMEKE SZEMÉT A KÉSŐBBI EGÉSZSÉGES LÁTÁS ÉRDEKÉBEN

A GYERMEKEKET MINDENNAPI TEVÉKENYSÉGÜK SORÁN LÉNYEGESEN TÖBBSZÖR ÉRI KÁROS FÉNYSUGÁRZÁS

 • Több időt töltenek a szabadban: 3-szor annyi időt vannak kitéve az UV sugárzásnak és a kék fénynek, mint a felnőttek
 • Korábban kezdenek modern digitális eszközöket használni: naponta átlagosan 3 órát(2) töltenek tabletek, okostelefonok vagy monitorok előtt, az általuk kibocsátott erős ibolya-kék fényben

 

VÉDJE GYERMEKE SZEMÉT MINDEN NAP ÉS EGÉSZ ÉVBEN!

 

(1) Színezetlen lencsén * Az Essilor által létrehozott és független harmadik fél által jóváhagyott új index, amely a szemüveglencse által nyújtott teljes (első és hátsó oldali) UV védelmet fejezi ki. E-SPF=25 minden Crizal Prevencia lencse esetén, kivéve az Essilor Orma®, ahol E-SPF=10. Az E-SPF érték kizárólag azt mutatja, hogy a lencse milyen mértékben szűri ki az UV sugarakat, ugyanakkor nem vesz figyelembe olyan külső változókat, mint pl. az arc formája, a keret formája vagy a szemüvegviselés pozíciója.
(2) Gyermeknevelés a digitális technológia korában – Ellen Wartella, PhD – Vicky Rideout, MA – Alexis R. Lauricella, PhD – Sabina L. Connell, MAA. Nemzeti kutatás –  Center on Media and Human Development School of Communication – Northwest University

Látásproblémák 40 év felett

Presbyopia

A presbyopia nem fénytörési hiba, hanem egy természetes folyamat, ami mindenkinél bekövetkezik előbb vagy utóbb. Idővel a szemlencse elveszíti rugalmasságát és ezzel együtt fókuszálási képességét. Ennek hatásait általában 40 éves kor körül kezdjük érezni: mint egy autofókuszos fényképezőgép, amivel nem lehet éles képet készíteni, mert nem fókuszál megfelelően. Emmetrop presbyopoknak (akik eddig nem hordtak szemüveget) és ametrop presbyopoknak (aki már hordanak szemüveget) egyaránt problémát okozhat a közeli tárgyakra fókuszálás (pl. olvasás).

Megoldások presbyopok számára

A Varilux multifokális (progresszív) lencsék optimális megoldást nyújtanak presbyopia esetén. Ezek a lencsék látható választóvonal nélkül biztosítanak tiszta, éles képet minden távolságra, anélkül, hogy közben állandóan váltogatni kellene a szemüvegeinket. A szemüveglencse felső részén a távoli dolgok, a középső részén a munkatávolságra lévők, míg az alsó részén keresztül az egészen közeli, olvasótávolságra lévő dolgok láthatók élesen. Mindez pedig esztétikus, választóvonal nélküli szemüveglencsén keresztül történik.

Varilux multifokális lencsék

40 éves kor felett a szem fokozatosan elveszíti természetes alkalmazkodóképességét, az apró betűk összemosódnak és az olvasnivalót egyre távolabb kell tartanunk a szemünktől, hogy élesen láthassuk. Ez egy teljesen természetes folyamat, amely előbb-utóbb mindenkinél bekövetkezik és presbyopiának vagy másnéven időskori távollátásnak nevezzük. Szerencsére erre a problémára már van megoldás: a multifokális (progresszív) szemüveg, amely látható választóvonal nélkül biztosít éles képet minden távolságra, anélkül, hogy külön olvasószemüveget vagy bifokális szemüveget kellene használnunk.

A multifokális lencsék finom átmenetükkel tiszta és éles látást biztosítanak minden távolságra, miközben a  szükséges korrekcióra is megoldást nyújtanak. Ez azt jelenti, hogy progresszív dioptriaátmenetükkel (lentről felfelé) hozzájárulnak a szemfáradtság csökkentéséhez és természetes látásélményt biztosítanak viselőjüknek.

A világ első multifokális lencséjét az Essilor fejlesztette ki 1959-ben Varilux néven. Azóta az Essilor folyamatosan fejleszti szemüveglencséit, hogy minél jobb megoldást tudjon ajánlani a presbyop szemüvegviselők számára. Minden egyes Varilux multifokális lencsedesign-t szigorú protokoll alapján kialakított viselői és klinikai tesztekkel ellenőriznek, hogy optimális és természetes látásélményt biztosítsanak.

A Varilux S Series (Varilux S széria) bemutatásával az Essilor új fejezetet nyit a Varilux lencsék nyújtotta technológiai újítások hosszú sorában.

A multifokális lencsék feltalálása óta minden egyes újabb generáció élesebb képet és jobb látásélményt kínált, de mindig voltak kompromisszumok, melyeket el kellett fogani.

A Varilux S lencsékkel a tiszta, éles látás oly egyszerű és természetes, hogy nem is gondolunk rá többet!

Fedezze fel a Varilux S lencsék előnyeit!

A Varilux S széria 3 kiemelkedő termékcsoportot foglal magába: Varilux S 4D, Varilux S f-360º és Varilux S Design.

 

2014-ben tovább bővül a Varilux család: a Varilux E Series lencsék (Varilux E f-360o és Varilux E Design) könnyű megszokást biztosítanak mindenki számára és mostantól elérhetők a Varilux Comfort f-360o lencsék is.

A Varilux lencsék napjainkban is a világ leggyakrabban viselt multifokális lencséi, melyeket  Crizal UV  vagy Optifog felületvédelemmel ajánlunk.

Varilux S 4D

Fedezze fel a korlátlan látás élményét gyorsabb reakcióidővel mozgás közben is a Varilux S 4D lencsékkel!

Most először olyan multifokális lencsét tudunk az Ön számára ajánlani, amely a határtalan szabadság mellett azonnali reagálási lehetőséget biztosít Önnek, mindezt egy teljesen személyre szabott lencse segítségével. A Varilux S 4D lencsék korlátlan és stabil látásélményt biztosítanak mozgás közben, miközben széles látóteret is nyújtanak viselőiknek.

Egyedülálló és kifinomult mérési módszerekkel – mint az Eyecode és a domináns szem figyelembevétele – tökéletesen személyre szabott lencsét tudunk készíteni az Ön számára.
3 forradalmi újítás nyújt Önnek korlátlan látásélményt mozgás közben is:
4D technology: Forradalmi újítás a személyre szabásban
A domináns kezünkhöz hasonlóan (azaz, hogy jobb vagy balkezesek vagyunk) van domináns szemünk is. Ez a szem érkezik meg először a célpontra, amikor tekintési irányt váltunk. A domináns szem meghatározásával gyorsabb reakcióidőt és azonnali éles látást tudunk biztosítani.
Nanoptix: Forradalmi újítás a lencsegyártásban
A Nanoptix teljes mértékben áttervezi a lencse alapszerkezetét, azaz a lencsét apró alkotóelemek ezreire bontja szét, hogy a fénysugarak szóródását stabilizálja, ezáltal csökkentve a hinta effektust. Az eredmény: egyensúly mozgás közben is.
Synchroneyes: Forradalmi felfedezés a fiziológia tudományában
A multifokális lencsék tervezése során most először a Synchroneyes technológia a két szem fiziológiai különbségét is figyelembe veszi a két lencse kalkulációjának szinkronizálásával. Így a lencsedesign a két szemet egységes rendszerként kezeli. Az eredmény: széles látótér zavaró széli torzítások nélkül.
Varilux S f-360°

Fedezze fel a korlátlan látásélményt a viselési szokásokhoz optimalizált Varilux S f-360º lencsékkel!

Most először olyan multifokális lencsét tudunk az Ön számára ajánlani, mely határtalan szabadságot biztosít Önnek: stabil látásélményt mozgás közben és széles látóteret.

A Varilux S f-360º lencsék az első lépést jelentik a Varilux S szérián belül a személyre szabott lencsék irányába, hiszen a tökéletes olvasórész meghatározása érdekében figyelembe veszik a keretbeállítási adatokat és a természetes olvasótávolságot.
2 forradalmi újítás nyújt Önnek korlátlan látásélményt:
Nanoptix: Forradalmi újítás a lencsegyártásban
A Nanoptix teljes mértékben áttervezi a lencse alapszerkezetét, azaz a lencsét apró alkotóelemek ezreire bontja szét, hogy a fénysugarak szóródását stabilizálja, ezáltal csökkentve a hinta effektust. Az eredmény: egyensúly mozgás közben is.
Synchroneyes: Forradalmi felfedezés a fiziológia tudományában
A multifokális lencsék tervezése során most először a Synchroneyes technológia a két szem fiziológiai különbségét is figyelembe veszi a két lencse kalkulációjának szinkronizálásával. Így a lencsedesign a két szemet egységes rendszerként kezeli. Az eredmény: széles látótér zavaró széli torzítások nélkül.
Varilux Physio f-360°

A Varilux Physio f-360° lencsék a Varilux Physio nyújtotta előnyök mellett az alábbiakat is kínálják:

 • Élesebb részletek
 • Szélesebb látótér
 • Jobb látáskontraszt bármilyen fényviszonyok között

Esztétikai szempontból optimális megoldás a szabad görbületválasztásnak köszönhetően.

Ez azt jelenti, hogy a látszerésznek/optikusnak lehetősége van a bázisgörbületet úgy kiválasztani, hogy bármi legyen is a felírt receptérték, a lencse görbülete pontosan a keretívhez illeszthető lesz. Emellett a lencsekalkulációnál és a gyártásnál 5 speciális illesztési adat is figyelembe vehető, miáltal valóban egyedi szemüveglencse készülhet a viselő számára.

Miután minden szem egyedi, minden szemüveglencsének is annak kell lennie. Ezért kérje látszerészétől/optikusától* a személyre szabott, Eyecode opcióval készült Varilux Physio lencséket!

Varilux Physio

2006-ban egy technológiai újítás segítségével létrehozták a Varilux Physio lencsét, amely Nagy Felbontású Látásélményt biztosít bárhol, bármikor.

Ahogy egyértelműen látható a különbség a full HD televízió képe és egy hagyományos televízió képe között a kép pixelszámának jelentős növekedése miatt, úgy érzékelhető a különbség a hagyományos szemüveglencse által nyújtott kép és a Nagy Felbontású Látásélmény között.
Gyártástechnológia
A Varilux Physio lencsék két exkluzív technológia kombinációjával készülnek:
 • W.A.V.E.  2.0 technológia, ami egy asztronómiai lencsekalkulációs módszer
 • Advanced Digital Surfacing (digitális felületkialakítás), ami a lencsegyártás 0.1 mikronos pontosságát teszi lehetővé
Az Essilor évek óta tanulmányozza a pupilla felépítését, elsősorban két okból kifolyólag:
 • A fény a pupillán keresztül érkezik a szembe
 • A pupilla folyamatosan mozgásban van (az érkező fény, a nézett tárgyak távolsága, a kor és az ametropia mértékének függvényében)
A W.A.V.E. 2.0 technológia és a digitális felületkialakítás segítségével a pupilla összes lehetséges méretét figyelembe veszik a Varilux Physio lencsék gyártásánál.
A Varilux Physio lencsék az alábbiakat nyújtják:
Élesebb részletek

         
    Hagyományos multifokális lencse                  Varilux Physio lencse

Szélesebb látótér

          
    Hagyományos multifokális lencse                   Varilux Physio lencse
Jobb látáskontraszt bármilyen fényviszonyok között

Hagyományos multifokális lencse                  Varilux Physio lencse
Miután minden szem egyedi, minden szemüveglencsének is annak kell lennie.
Varilux E f-360°
Könnyű és gyors megszokás – bármilyen is legyen a szemüvegkeret

A Varilux kutató mérnökei szerint a multifokális lencsék megszokási problémáinak legfőbb oka az úgynevezett “hinta effektus”. Ezért fejlesztették ki a Swim Control technológiát, mely nem más, mint a Nanoptix által inspirált exkluzív technológia a hinta effektus és ezáltal a torzítás csökkentésére. Ennek eredményeképpen a megszokás gyors és könnyű, így a szemüvegviselő azonnal élvezheti az új szemüvege által nyújtott látásélményt.

Az első pillanattól kezdve, hogy felveszi új szemüvegét, érezni fogja a Varilux E Series nyújtotta tökéletes látást, élethű képet és látáskomfortot. Nem volt még ennyire egyszerű egy multifokális szemüveglencsét megszokni!

 

Viselése azonnali kényelmet biztosít a napi rutinfeladatok és tevékenységek végzése közben is (autóvezetés, rohanás a munkahelyre, közlekedés lépcsőn, játék a gyerekekkel, olvasás stb.).

A Nanoptix-hoz hasonlóan a Swim Control technológia is  a lencse mikroelemeinek többféle szabadalommal védett kalkulációján alapszik. Ezeknek a mikorelemeknek a segítségével a lencse addíciója a bázisgörbülettől függetlenül változtatható.

A lencse dioptria értékének növekedésével a lencse alakja lapos marad, így a hinta effektus jelentősen csökken.

Mit is jelent a Swim Control?

A hinta effektus általában a perifériás látás során zavarja legjobban a szemüvegviselőket, ezért a Varilux E Series lencsék széleit hasonló pontossággal kalkuláljuk, mint Nanotix alkalmazása esetén, így csökkentve a széli torzítást és a hinta effektust.

A Varilux E f-360o lencsék személyre szabott lencsék, mert a keretviselés jellemzőit és a természetes olvasótávolságot is figyelembe vesszük kialakításukkor.

Varilux E Design
Könnyű és gyors megszokás

A Varilux kutató mérnökei szerint a multifokális lencsék megszokási problémáinak legfőbb oka az úgynevezett “hinta effektus”. Ezért fejlesztették ki a Swim Control technológiát, mely nem más, mint a Nanoptix által inspirált exkluzív technológia a hinta effektus és ezáltal a torzítás csökkentésére. Ennek eredményeképpen a megszokás gyors és könnyű, így a szemüvegviselő azonnal élvezheti az új szemüvege által nyújtott látásélményt.

Az első pillanattól kezdve, hogy felveszi új szemüvegét, érezni fogja a Varilux E Series nyújtotta tökéletes látást, élethű képet és látáskomfortot. Nem volt még ennyire egyszerű egy multifokális szemüveglencsét megszokni!

Viselése azonnali kényelmet biztosít a napi rutinfeladatok és tevékenységek végzése közben is (autóvezetés, rohanás a munkahelyre, közlekedés lépcsőn, játék a gyerekekkel, olvasás stb.).

A Nanoptix-hoz hasonlóan a Swim Control technológia is  a lencse mikroelemeinek többféle szabadalommal védett kalkulációján alapszik. Ezeknek a mikorelemeknek a segítségével a lencse addíciója a bázisgörbülettől függetlenül változtatható.

A lencse dioptria értékének növekedésével a lencse alakja lapos marad, így a hinta effektus jelentősen csökken.

Mit is jelent a Swim Control?

A hinta effektus általában a perifériás látás során zavarja legjobban a szemüvegviselőket, ezért a Varilux E Series lencsék széleit hasonló pontossággal kalkuláljuk, mint Nanotix alkalmazása esetén, így csökkentve a széli torzítást és a hinta effektust.

Varilux Comfort f-360°

A Varilux Comfort New Edition család legújabb tagja

A Varilux Comfort New Edition f-360° a választott keret típusától függetlenül biztosít teljes kényelmet a viselő számára és akár eyecode adatokkal is rendelhető.

Teljes kényelem modern világunkban is

Az évek óta tartó digitális forradalom komoly hatással van életünkre: a különböző elektronikus berendezések (laptopok, tabletek, mobil telefonok) használatával a szemüvegviselők új magatartásformákat vesznek fel munkahelyükön valamint szabadidejükben, és egész életvitelük felgyorsul. Ez a látással szemben támasztott követelmények változását is magával hozza.

Egyéni viselési szokások

A szemüvegét mindenki egyéni módon viseli. A viselési paramétereket a szemüvegviselő arcformája és a keretválasztás is befolyásolja. 10 viselőből 9 az átlagostól teljesen eltérő viselési paraméterekkel rendelkezik. Hagyományos szemüveglencse esetén a lencsedesign átlagos viselési értékeken alapszik, de egyedi módon viseli szemüvegét a tulajdonosa, ezért 10 szemüvegviselőből 9 számára* nem optimális a lencsedesign. Így a látás homályosabb, különösen az olvasó részen.

hagyományos progresszív lencse                                                       Varilux Comfort f-360°

A Varilux Comfort New Edition f-360° lencsék esetén a lencsedesign közvetlenül a személyes viselési paramétereken alapszik, így minden egyes viselő számára optimális a látáskomfort, amely különösen az olvasó rész megnövekedett szélességében érezhető.

Varilux Comfort
Kényelmes látásélmény bármilyen tevékenység közben

 

Az elmúlt 15 évben sokat változott az életünk. Felgyorsult körülöttünk a világ és elektronikus berendezések vesznek körül bennünket: mobiltelefonok, számítógépek és digitális fényképezőgépek nélkül ma már elképzelhetetlen az élet.

Ezek a változások jelentős hatással vannak látásunk alakulására is. Monitorokat nézünk állandóan, elektronikus használati tárgyaink egyre kisebbek és ez mind további követelményeket támaszt szemünkkel, látásunkkal szemben. A Varilux Comfort lencsék tökéletesen alkalmazkodnak ehhez a megváltozott környezethez. Lehetővé teszik a tekintési irány gyors változtatását, miközben biztosítják, hogy a fejtartás természetes pozícióban maradjon.

A Varilux Liberty lencsék előnyös tulajdonságai mellett a Varilux Comfort lencsék az alábbiakat nyújtják:

 • Természetes fej- és szemtartás
 • Azonnali látáskomfort olvasáskor
 • Kényelmes látásélmény egész nap – a tevékenységtől, a munkavégzés módjától és a használt digitális eszköztől függetlenül

A Varilux Comfort lencsék Eyecode opcióval is rendelhetők, mely lehetővé teszi a lencse személyre szabását a szemforgás középpont háromdimenziós meghatározásával és a fiziológiai tulajdonságok figyelembevételével. Az Eyecode elérhetőségéről kérdezze látszerészé/optikusát*!

Varilux Liberty
Az első lépés a természetes látásélmény világába

A Varilux Liberty a Varilux lencsék belépő szintje, amely a Varilux know-how felhasználásával készül. A digitális technológiának köszönhetően mindenki számára tiszta és éles látásélményt nyújt minden távolságra:

 • Könnyű és gyors megszokás
 • Tiszta látásélmény bármely távolságra
 • Finom átmenet a különböző látástávolságok között

Fedezze fel a tiszta, éles látás élményét! További információkért forduljon látszerészéhez/optikusához!

Speciális Varilux lencsék

 Varilux Computer

Ahogy a futáshoz futócipőre van szükségünk, úgy elengedhetetlen, hogy a különböző tevékenységekhez is különleges szemüveget viseljünk a maximális kényelem érdekében .

A Varilux Computer az első olyan multifokális szemüveglencse, melyet a számítógép használatához terveztek és a teljes munkaterületen, azaz a képernyőtől a billentyűzetig tiszta, éles látás biztosít, miközben megelőzi a szemfáradtság kialakulását.

A személyi számítógépek elterjedése megváltoztatta az életünket, nagyrészt jó irányban. De sokunk számára a számítógép képernyője a szemfáradtság kialakulását is magával hozta.

Ennek legjellemzőbb tünetei a homályos látás, a szemszárazság, a piros és irritált szemek, a fényérzékenység valamint a gyakori fejfájás. A számítógépet használók 75%-a tapasztalja ezeket a tüneteket rendszeresen, még szemüveg viselése esetén is.
Lehet, hogy az Ön szemüvege tökéletes látást biztosít a mindennapok során, de előfordulhat, hogy számítógép használatakor nem nyújt optimális megoldást.
A Varilux Computer az első olyan multifokális (progresszív) szemüveglencse, melyet kifejezetten a számítógép használatához terveztek és a teljes munkaterületen, azaz a képernyőtől a billentyűzetig tiszta, éles látás biztosít, miközben megelőzi a szemfáradtság kialakulását.
A Varilux Computer lencséknek két változata érhető el:
Varilux 2V, amely a folyamatosan a képernyő előtt történő munkavégzéshez ajánlott (olvasó és munkatávolságra nyújt korrekciót).
Varilux 3V, amely dinamikusabb munkakörnyezethez ajánlott, elsősorban azoknak, akiknek távolabbra is kell néha tekinteniük (pl. ügyfélkapcsolat).
A Varilux Computer lencséket Amberelax színezéssel és Crizal felületvédelemmel ajánljuk.
Varilux Road Pilot
Varilux road pilot Miután gépkocsivezetésnél nagyon fontos, hogy jól lássunk, az Essilor megalkotta az első, kifejezetten vezetéshez kifejlesztett multifokális szemüveglencsét Varilux Road Pilot néven.

Miután gépkocsivezetésnél nagyon fontos, hogy jól lássunk, az Essilor megalkotta  az első, kifejezetten vezetéshez kifejlesztett multifokális szemüveglencsét Varilux Road Pilot néven. Vezetéskor fontos a kiemelt figyelem és ez még inkább igaz a presbyop gépkocsivezetőkre.

A Varilux Road Pilot multifokális szemüveglencsék tökéletesen tiszta perifériás látást biztosítanak és lehetővé teszik viselőjük számára az alábbiakat is:

 • Tiszta és éles látás távolra, miközben a műszerfal is szemmel tartható
 • Természetes fejtartás a visszapillantó tükörbe pillantás közben
 • Optimális mozgás és akadályérzékelés
 • Biztonságérzet a volán mögött

A Varilux Road Pilot lencsék előnyeit rendszeresen teszteltük presbyop gépkocsivezetők bevonásával. Ezek a tesztek egyértelműen igazolták, hogy ezen lencsék látómezője szélesebb, és viselésükkel csökken az érzékelési- valamint a reakcióidő.

Személyre szabott szemüveglencsék

Az Essilor személyre szabott szemüveglencsék széles választékát kínálja:
Eyecode
Személyre szabott lencsék 3D méréssel
Az Eyecode olyan egyedülálló háromdimenziós mérési rendszer, amellyel a Varilux szemüveglencsék teljesen személyre szabhatók.

 

Az Eyecode olyan egyedülálló háromdimenziós mérési rendszer, mellyel a Varilux szemüveglencsék teljesen személyre szabhatók, legyenek akár multifokális, akár egyfókuszú lencsék.

Az Eyecode-dal készült lencsék 5-ször precízebb látásélményt nyújtanak a hagyományos lencséknél. A látás folymatosan éles és tiszta, nincs szükség kényelmetlen testtartásra, mert az így készült lencsékkel a természetes testtartás mindig megőrizhető.
Ismerje meg szemének titkos kódját!
A látszerész/optikus által végzett dinamikus 3D mérésnek köszönhetően végrehajtható szemének egyedi vizsgálata és a szemforgásközéppont meghatározása.
Az Eyecode lényegében az az információ, amely elengedhetetlen a személyre szabott szemüveglencse megfelelő elkészítéséhez és illesztéséhez.
Klinikai kutatások szerint a szemgolyó hosszúsága egyénenként akár 30%-kal is eltérő lehet. Jelentős különbségek lehetnek a két szem között is, még azonos mértékű ametropia esetén is.
Most először, az Eyecode segítségével a szemüveglencsék elkészítésénél a látszerész/optikus az Ön egyedi 3D szemmérésének eredményeit is figyelembe tudja venni.
Hogyan zajlik a 3D szemmérés?
A dinamikus 3D szemmérést az optikai üzletben végzik egy speciális mérőberendezés, a VisiOffice segítségével. A mérés gyors és hihetetlenül pontos.
 • Mindössze 30 másodperc alatt a fej mozgatása és a tekintési szokások videofilm formájában rögzítésre kerülnek, majd a berendezés elemzi az adatokat, hogy a legtermészetesebb testtartás meghatározható legyen
 • 100%-ig nem-invazív beavatkozás – a vizsgálat során nincs szükség fizikai kapcsolatra a szem és a Visioffice között
 • 100%-os pontosság – a szabadalmaztatott digitális mérési rendszer hihetetlenül pontos adatokat ad és a mérés megismételhető
 • 100%-os személyre szabás – miután elkészültek az eredmények, a látszerész az adatokat a recepten felírtakkal, a keretadatokkal valamint a tekintési szokások adataival kiegészítve elküldi az Essilornak, melyek alapján elkészül az Ön teljesen személyre szabott szemüveglencséje a lehető legpontosabb adatokkal
Miért javasoljuk az Eyecode-ot?

Az Eyecode opcióval rendelt lencsékbe belegravírozzuk az Ön monogramját. Ezek a szemüveglencsék tökéletesen illeszkednek az Ön igényeihez, kortól, a felírt receptértéktől és a lencse típusától (színezetlen, napszemüveg vagy fényre sötétedő) függetlenül.

Személyre szabás a keret figyelembevételével. Az Essilor f-360º, Varilux Physio f-360º, Varilux Comfort f-360º, Varilux E f-360º és Varilux S f-360º szemüveglencsék esztétikai szempontból optimális megoldást jelentenek, miután ezek a lencsék szabad bázisgörbületválasztással készülnek.
Személyre szabás a keret figyelembevételével

Az Essilor f-360º, Varilux Physio f-360º, Varilux Comfort f-360o, Varilux E f-360o és Varilux S f-360o szemüveglencsék esztétikai szempontból optimális megoldást jelentenek, miután ezek a lencsék szabad bázisgörbületválasztással készülnek.

Ez azt jelenti, hogy a látszerész/optikus ki tudja választani a keret ívéhez legjobban illeszkedő lencsegörbületet. Ezt, valamint az optikai üzletben mért 5 speciális illesztési paramétert figyelembe véve a lencsekalkulációnál és a lencse gyártásánál, az Essilor olyan szemüveglencse gyártására képes, amely tökéletesen illeszkedik viselőjéhez.

Pihentesse szemét elektronikus kijelzők használata közben is!

Próbálja ki az Eyezen lencséket!

Az okostelefonok, táblagépek, számítógépek és televíziók ma már elengedhetetlen részei mindennapi életünknek, hiszen ezekkel kommunikálunk, tanulunk, dolgozunk vagy épp kikapcsolódunk. Ez az új, digitális életforma egyre több erőfeszítést követel a szemünktől, sokkal gyorsabban és intenzívebben kell fókuszálnia azokra a távolságokra, amelyek a különböző készülékek eltérő kijelző távolságaiból és a rajtuk megjelenő apró, pixeles betűkből adódnak. Emellett a kijelzők vakító fénye és káros kék fény kibocsátása is problémát jelent.
2014-es kutatások* szerint 3-ból 2 ember érzi úgy, hogy amikor sok időt tölt képernyő, tablet vagy okostelefon előtt, az a szemének extra erőfeszítést igényel és 4-ből 3-an viszkető, száraz szemre is panaszkodnak a gyakori használat következtében. A szemproblémákon kívül az új magatartás új testtartásokat is eredményezett, ezért az emberek 70%-a panaszkodik nyaki és hátfájdalmakra a különböző digitális eszközök hosszantartó használatának következtében. A kutatások azt is kimutatták, hogy a digitális eszközhasználat nemcsak új testhelyzeteket, de eddig nem tapasztalt új tekintési távolságokat is eredményezett, így a korábbi átlagos olvasótávolság 40 cm-ről 33 cm-re csökkent az okostelefon használat következtében.
A fenti, digitális életformával megjelenő problémák kiküszöbölésére fejlesztette ki az Essilor az Eyezen szemüveglencséket, melyek védik a szemet a káros UV és ibolya-kék fénytől és segítséget nyújtanak a szemnek, hogy erőlködés nélkül, zavartalanul szálljon szembe a digitális kihívásokkal.
Az Eyezen szemüveglencsék 2 innovatív technológia alkalmazásával készülnek:
2 innovatív technológia jav.jpg
Hogyan válasszunk.jpg
 
essilor_eyezen.jpg
Az Essilor Eyezen lencsék kültéren és beltérben egyaránt viselhetők a hagyományos egyfókuszú szemüveglencsék helyett.
Csökkentik a digitális kijelzők okozta szemfáradtságot és segítenek az apróbb vagy pixeles betűk olvasásában.
Életkor alapján az alábbi Essilor Eyezen lencsék közül lehet választani:
Essilor Eyezen táblázat.jpg

varilux_eyezen.jpg
Okostelefonhoz, tablethez, monitorhoz vagy televízióhoz: a Varilux Eyezen lencsék speciálisan a különböző kijelzők távolságára szabva nyújtanak megoldást akkor, amikor erre a távolságra már nem látunk olyan tökéletesen. Így megőrizhetjük természetes testtartásunkat a digitális eszközök használata közben is.
A gyakran használt digitális eszköz típusa alapján az alábbi Varilux Eyezen lencsék közül lehet választani:
Varilux Eyezen táblázat.jpg
Minden Eyezen szemüveglencse személyre szabható a szemüvegkeret egyéni adatai és a szemforgás középpont alapján, ezenfelül a Varilux Eyezen lencsék az egyéni kijelző távolság alapján is személyre szabhatók a maximális látáskomfort és a természetes testtartás érdekében.
Az Eyezen lencséket Crizal Prevencia felületvédelemmel ajánljuk.
* Az Ipsos által az Essilor részére 4 országban, 4000 fő részvételével végzett kvantitatív kutatás

Szemüveglencsék számítógépes munkavégzéshez

Szemfáradtság gyötri?
Próbálja ki az Essilor Computer lencséket!
A számítógépek manapság életünk elválaszthatatlan részét képezik. A legtöbb ember naponta átlagosan 2 órát tölt különböző képernyők, kijelzők előtt otthon, a munkahelyén vagy más nyilvános helyeken.
Ugyanakkor a folyamatos, megszakítás nélküli számítógép használat a szem és a test gyors elfáradását okozza, ami végül koncentrálási nehézségekhez és a teljesítmény csökkenéséhez vezet.

A monitor okozta fáradtságnak különböző okai lehetnek.

 
  Folyamatos szemerőltetés   Rossz kontraszt a monitoron
    
  Szemmozgatás   Fényviszonyok
Az Essilor Computer lencsék kortól és korrekciótól függetlenül ajánlanak megoldást az egyéni igényekre.
Csökkentik a szemfáradtságot, mert tisztább és komfortosabb látásélményt nyújtanak.
Szemproblémájától függően, látszerésze az Ön részére a korrekciójához legjobban alkalmazkodó Computer lencsét tudja ajánlani.
Essilor Anti-Stress™
           

Mindennapi életünkben különböző digitális eszközök sokaságát használjuk a munkahelyünkön és otthon egyaránt: számítógép, okos telefonok, tabletek, televízió…

Zajlik körülöttünk az élet – stressz, mesterséges megvilágítás és szennyezett környezet vesz körül bennünket. A nap végére szemünk is fáj, homályosan látunk és szemünknek komoly erőfeszítésébe kerül, hogy egyik tárgyról a másikra fókuszáljon.
Az Essilor K+F (Kutatás + Fejlesztés) laboratóriumában számos kutatás eredményeképpen a szemfáradtság ezen tüneteire is megoldást találtak.
A 20-40 éves korosztály számára készült Essilor® Anti-Stress™ szemüveglencsék a lencse alsó részén tartalmaznak enyhe korrekciót, mely segíti a szemet a könnyebb fókuszálásban. Ez hozzáadódik a felírt receptértékhez, így tiszta, komfortos látás biztosítható egészen a nap végéig. Az Essilor® Anti-Stress™ lencsék akár egész nap, de időszakosan is viselhetők.
Az Essilor Anti Stress lencséket Amberelax színezéssel és Crizal felületvédelemmel ajánljuk.
Essilor Anti Stress. A 20-40 éves korosztály számára készült Essilor® Anti-Stress™ szemüveglencsék a lencse alsó részén tartalmaznak enyhe korrekciót, mely segíti a szemet a könnyebb fókuszálásban, így tiszta, komfortos látás biztosítható egészen a nap végéig.
Essilor Interview®
                              

Sokan használnak olvasószemüveget 40 éves koruk után. Ezek a szemüvegek kb. 60 cm-es távolságig biztosítanak éles látást, ezen a távolságon túl már nem éles a kép. Ugyanakkor bizonyos idő után az olvasószemüveget használó emberek is kénytelenek olyan korrekciós szemüveget csináltatni maguknak, mellyel a közepes távolságra lévő dolgokat is jól látják.

Mindennapi tevékenységeink nagy részét ezzel a köztes távolságra történő tekintéssel végezzük, kezdve egy beszélgetés lefolytatásától a vacsorázáson és a házimunka elvégzésén keresztül a munkahelyi környezetben végzendő feladatokig – akár az irodában, akár egy üzletben.
Van néhány árulkodó jel, mely arra utalhat, hogy a köztes távolságra látásunk már nem a régi. A szemüveget az orrunk hegyére biggyesztjük? Vagy inkább feltoljuk a homlokunkra, hogy ne zavarjon? Ezek mind azt jelzik, hogy a hagyományos olvasószemüveg már nem oldja meg teljes mértékben a problémát és köztes távolságra további korrekcióra van szükség.
Az Essilor erre is megoldást kínál: az Interview® munkaszemüveg lencséket, melyek ideális megoldást nyújtanak olvasó- és köztes távolságra, bizonyos közeli tevékenységekhez.
          
                               Olvasószemüveg                                                                  Essilor Interview®
Az Essilor Interview®  lencsékkel azonnal elérhető a tiszta, éles látásélmény:
 • Tökéletes olvasótávolságra a közeli tevékenységekhez
 • Kiváló köztes távolságra, egészen 2 méterig – asztal körüli beszélgetéshez, miközben az étlapot is olvashatjuk, vagy dolgozhatunk a számítógépünkön, miközben a körülöttünk állókkal beszélgetünk
 • Fiatalos külső és természetes testtartás
 • Nem kell többé szemüvegeinket cserélgetni
Az Essilor Interview® lencséket Amberelax színezéssel és Crizal felületvédelemmel ajánljuk.
Essilor Interview. Bizonyos idő után az olvasószemüveget használó emberek is kénytelenek olyan korrekciós szemüveget csináltatni maguknak, mellyel a közepes távolságra lévő dolgokat is jól látják.
Varilux Computer

A személyi számítógépek elterjedése megváltoztatta az életünket, nagyrészt jó irányban. De sokunk számára a számítógép képernyője a szemfáradtság kialakulását is magával hozta.

Ennek legjellemzőbb tünetei a homályos látás, a szemszárazság, a piros és irritált szemek, a fényérzékenység valamint a gyakori fejfájás. A számítógépet használók 75%-a tapasztalja ezeket a tüneteket rendszeresen, még szemüveg viselése esetén is.
Lehet, hogy az Ön szemüvege tökéletes látást biztosít a mindennapok során, de előfordulhat, hogy számítógép használatakor nem nyújt optimális megoldást.
A Varilux Computer az első olyan multifokális (progresszív) szemüveglencse, melyet kifejezetten a számítógép használatához terveztek és a teljes munkaterületen, azaz a képernyőtől a billentyűzetig tiszta, éles látás biztosít, miközben megelőzi a szemfáradtság kialakulását.
A Varilux Computer lencséknek két változata érhető el:
Varilux 2V, amely a folyamatosan a képernyő előtt történő munkavégzéshez ajánlott (olvasó és munkatávolságra nyújt korrekciót).
Varilux 3V, amely dinamikusabb munkakörnyezethez ajánlott, elsősorban azoknak, akiknek távolabbra is kell néha tekinteniük (pl. ügyfélkapcsolat).
A Varilux Computer lencséket Amberelax színezéssel és Crizal felületvédelemmel ajánljuk.
 Varilux Computer az első olyan multifokális (progresszív) szemüveglencse, melyet kifejezetten a számítógép használatához terveztek.
Amberelax
Speciális monitorszűrő színezés

A számítógépes képernyők nagy intenzitású fényt bocsátanak ki. A fényeloszlás csúcsa a spektrum kék részére esik, ami azt jelenti, hogy a számítógéphasználó szemébe lényegesen agresszívebb fény érkezik.

Az Amberelax színezés pontosan ezeknek a hullámhosszoknak a kiszűrésére képes. Ezért:
 • A természetesen gyenge kontrasztokat a képernyőn felerősíti
 • A színérzékelésen nem változtat
 • Természetes látásélményt biztosít a képernyőn is
Kérje látszerészétől/optikusától az Amberelax színezést munkaszemüvegére!
Az Amberelax színezés a természetesen gyenge kontrasztokat a képernyőn felerősíti, a színérzékelésen nem változtat és természetes látásélményt biztosít a képernyőn is.


a